СТРАТЕГУВАННЯ РОЗВИТКУ АГРО-ПРОДУКТОВОЇ СФЕРИ ОДЕЩИНИ ОБГОВОРИЛИ ПІД ЧАС КРУГЛОГО СТОЛУ
Сьогодні заступник голови Болградської РДА Олександр Іорданов спільно зі спеціалістами відділу економіки та агропромислового розвитку райдержадміністрації взяли участь у круглому столі, який відбувся в Одеському національному економічному університеті за участі заступника голови Одеської ОВА Дмитра Радулова, провідних експертів, представників фермерських господарств та наукових установ.
Захід організовано за підтримки Інституту економіки сільського господарства та харчових продуктів (IAFE, м. Варшава, Польща) в рамках грантового проєкту «CEl Support to Strengthen Institutional Capacity and Performance of Ukrainian Agri-Food Sector and Rural Development Through Application of EU Policy Tools and Good Practices», який співфінансується Центральноєвропейською ініціативою (CEI-ES).
Під час засідання круглого столу було обговорено стратегування розвитку агро-продуктової сфери Одещини з урахуванням вимог Common Agricultural Policy (CAP) EU.
Проєкт координований Ecorys, який об’єднує 21 партнерську організацію з різних країн-членів ЄС та спрямований на підтримку розробки та моніторингу національних стратегічних планів Спільної аграрної політики на 2023-2027 рр. і закладення основи для надійної підготовки стратегічних планів на період після 2027 р. шляхом адаптації інноваційних методів та інструментів «знизу вгору».
Метою грантового проєкту є розроблення заходів для підтримки українського АПК та розвитку сільських територій на основі Tools4CAP – інноваційного набору інструментів, що сприяє ефективному управлінню CAP відповідно до амбіцій ЄС. Tools4CAP відповідає новому, складному процесу планування стратегії CAP, а їх застосування сприятиме підвищенню доходів фермерських господарств і розвитку сільської економіки, зміцненню продовольчої безпеки та економічної стійкості.
Програма круглого столу включила в себе доповіді запрошених експертів, а також панельну дискусію та сесію запитань і відповідей.
Присутні у заході обмінювались думками та власним досвідом.