1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 23 СІЧНЯ  2023 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за останній тиждень загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає.

Населення Болградського району забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  перебоїв з паливом не спостерігається.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

Банки району працюють у штатному режимі при наявності генераторів та енергопостачання.  Банкомати постійно поповнюються готівкою.

Лікарні району працюють у штатному режимі. Усі заклади забезпечені генераторами.

З 23 січня з 00:00 до 07:00 в області застосовуватимуть екстрені відключення світла. З 7:00 до 24:00 години за поточних погодних умов та рівня споживання електроенергії споживачами, ліміту буде достатньо для застосування графіків стабілізаційних відключень. Проте, світло буде лише в гарантовані години білої зони. Дізнатися коли відбуватимуться відключення/включення світла за вашою адресою під час стабілізаційних відключень ви можете на сайті ДТЕК Одеські електромережі: https://www.dtek-oem.com.ua/ua/shutdowns

У випадку відсутності електропостачання у ваших будинках більше 12-ти годин, просимо звертатися до Колл – Центру ДТЕК Одеські електромережі та органів місцевої влади (голова ОТГ або староста), а у випадках коли неможливо зв’язатись з вищевказаними відповідачами – до новоствореного Колл – Центру з приводу відсутності електроенергії Болградської РВА з 8.00 до 18.00 години за телефоном: 068-859-13-02.

Болградська районна військова адміністрація продовжує  роботу з благодійною організацією «Благодійний фонд «Ліга добрих справ ЮА» та проводить  збір коштів на придбання дрону укомплектованого  тепловізором  для військовослужбовців Збройних Сил України.

Болградська районна військова адміністрація знайомить з новелами законодавства України, які вступають у дію  у січні  2023 року:

ВАЖЛИВОЇ ЩОДО ДПА!

Державна підсумкова атестація в 4 та 9 класах буде скасована наказом МОН. Наказ вже підписаний міністром та спрямований для державної реєстрації до Міністерства юстиції. ДПА в 11 класі буде скасовано Законом. Найближчим часом буде схвалений законопроект 8228, або один із альтернативних. Всі вони пропонують скасування ДПА в 11 класі.

ЧАСТИНА ВПО МОЖУТЬ ОТРИМАТИ ГРОШОВУ ДОПОМОГУ ВІД УВКБ ООН. Виплати в розмірі 6600 грн на одну людину все ще може отримати частина внутрішньо переміщених осіб від УВКБ ООН. Де саме можна зареєструватися для отримання такої допомоги:

– Одеса: Сабанський провулок, 3 (вхід з провулка), з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 18:00.

– Ізмаїл: пр-т. Миру, 9 (корпус Ізмаїльського державного університету, каб. № 108). Графік роботи: з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 18:00. Розклад роботи мобільних груп по області можна відстежувати у телеграм-каналі: https://t.me/unhcr_help_odesa

ДУБЛІКАТИ СВІДОЦТВ І ВИТЯГИ МОЖЛИВО ЗАМОВИТИ ОНЛАЙН НА ПОРТАЛІ ДІЯ. ЗАМІСТЬ ПОЇЗДОК У ДРАЦС

Якщо ви загубили чи втратили свідоцтво, наприклад, про шлюб — замовте його повторну видачу на порталі Дія. Замовляйте дублікати свідоцтв та витяги про: народження, смерть, зміну імені,​ реєстрацію шлюбу, розірвання шлюбу,

Отримати готовий документ можна двома способами: у ДРАЦС та доставкою Укрпошти.

УРЯД СПРОСТИВ ПРОЦЕДУРУ ЗВЕРНЕННЯ ВЕТЕРАНІВ ДО ОРГАНІВ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ ПІЛЬГ

На урядовому порталі оприлюднено постанову Кабінету Міністрів України від 17.01.2023 № 37 “Про внесення змін до пункту 5 Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги“.

Нормативним актом передбачено, що учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни, сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни та Захисників і Захисниць України, постраждалі учасники Революції Гідності при зверненні до органів Пенсійного фонду України для внесення інформації про них до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, можуть надавати електронне посвідчення ветерана без пред’явлення оригіналів посвідчень у паперовій формі.

ПАСПОРТИ ДОЗВОЛИЛИ ПЕРЕСИЛАТИ ЗАКОРДОН

Відтепер українці зможуть пересилати документи, які посвідчують особу, за кордон. Таке рішення ухвалив Кабмін. Пересилати паспорти й посвідчення на повернення в Україну можна буде в міжнародних поштових відправленнях.

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ

РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА