1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ВІДТЕПЕР УКРАЇНЦІ З ПОРУШЕННЯМИ...

ВІДТЕПЕР УКРАЇНЦІ З ПОРУШЕННЯМИ СЛУХУ МАЮТЬ ЗМОГУ ОТРИМАТИ БЕЗПЛАТНІ КОНСУЛЬТАЦІЇ ЖЕСТОВОЮ МОВОЮ В ПОНАД 50 КОНСУЛЬСТВАХ І ПОСОЛЬСТВАХ УКРАЇНИ В КРАЇНАХ ЄВРОПИ.

Багато українців та українок на власному досвіді дізналися, що таке мовний бар’єр, та наскільки складно буває вирішувати побутові та інші питання, коли тебе ніхто не розуміє. Та люди з порушеннями слуху в таких ситуаціях стикаються з ще більшою кількістю бар’єрів.

І щоб їм було легше розв’язувати важливі задачі, відтепер українці з порушеннями слуху мають змогу отримати безплатні консультації жестовою мовою в понад 50 консульствах і посольствах України в країнах Європи.

Інструментом полегшення комунікації став застосунок Connect PRO, який дає змогу долучати перекладачів жестової мови відеозв’язком до розмови працівника установи з відвідувачем. Також через цей застосунок можна обмінюватися текстовими повідомленнями.

Цей проєкт реалізовано Міністерством закордонних справ України в межах загальнонаціональної стратегії зі створення безбар’єрного простору.

#bezbariernist#безбарєрність#barrierfree