1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ШКОЛЯРІ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ ОТРИМАЮТЬ...

ШКОЛЯРІ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ ОТРИМАЮТЬ НОУТБУКИ

У листопаді ЮНІСЕФ у співпраці з Міністерством освіти і науки України надав 1304 ноутбуки, щоб учні середнього та старшого шкільного віку Одеської області отримали доступ до освіти. Обладнання було закуплене та доставлене за підтримки уряду Японії та Європейського Союзу.

На Болградський район передано 154 ноутбуки, які будуть розподілені згідно попередньо наданим заявкам в Болградську, Бородінську та Тарутинську громади.

 Передача була здійснена за участю першого заступника голови Болградської РВА Валерія Єребакана та координатора освітніх програм дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Південних регіонах України Анатолія Ігнатовича.

Нові пристрої в тимчасове користування  отримають діти переселенці, діти з інвалідністю, діти з малозабезпечених сімей або позбавлені батьківського піклування та діти з інших вразливих категорій, які навчаються на змішаній та он-лайн формах навчання.

 Довідково. Всього у листопаді ЮНІСЕФ у співпраці з Міністерством освіти і науки України надав майже 29 тисяч ноутбуків учням середньої та старшої школи з 10 областей. Завдяки підтримці Європейського Союзу, урядів Німеччини, Фінляндії, Японії, Республіки Корея та ініціативі «Технології для біженців» від Breakthrough Prize Foundation українські школярі отримають доступ до освіти і зможуть долучатися до онлайн-занять. У співпраці з місцевими органами управління освітою ноутбуки будуть розподілені серед навчальних закладів, які надаватимуть їх у тимчасове користування учням, позбавленим наразі доступу до навчального процесу.