1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДВІ ГРОМАДИ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ...

ДВІ ГРОМАДИ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ УВІЙШЛИ У ТОП-100 ЛІДЕРІВ ЦИФРОВИХ ГРОМАД УКРАЇНИ

Індекс цифрової трансформації територіальних громад за результатами досягнень із впровадження цифровізаційних ініціатив на місцевому рівні було презентовано під час Digital Power Summit 2024.

Зокрема, в Індексі визначається рівень цифрових послуг і стан діджитал-інфраструктури в територіальних громадах України, а для вимірювання Індексу в розрахунок беруться такі показники, як: цифрова економіка, розвиток цифрових навичок населення, цифрова інфраструктура, цифровізація публічних послуг та цифрова трансформація місцевого самоврядування.

У досліджені першого пілотного Індексу взяли участь 1116 територіальних громад України.

За результатами дослідження першого пілотного Індексу визначили громади, що 2023 року показали вагомий цифровий результат.

Лідерами рейтингу по Одеської області стали Одеська та  Білгород-Дністровська громади, які увійшли у ТОП-100 лідерів цифрових громад України. 

Від Болградського району у ТОП-100 лідерів цифрових громад України увійшли Болградська та Тарутинська громади.

Інші громади Болградського району отримали наступні індекси: Теплицька громада – 30,1, Арцизька громада – 25,8, Павлівська  – 24,  Василівської – 22,9, Криничненської – 22,1, Кубейської – 17,5, Бородінської – 16,8,  Городненської – 16,4.

На форумі також обговорювались питання щодо можливості впровадження цифрових проектів, які можна додатково ініціювати на місцевому рівні.

 

Ознайомитися з першим пілотним Індексом цифрової трансформації територіальних громад України можна за посиланням на бета-версії вебплатформи Цифрова громада. 

У планах на 2024 рік для CDTO та цифрових лідерів на місцях продовжувати роботу в  напрямі цифрової трансформації громад. Підтримувати вже наявні проєкти та реалізовувати нові.