1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: БОЛГРАДСЬКА ГРОМАДА...

НОВИНИ ГРОМАД: БОЛГРАДСЬКА ГРОМАДА ОТРИМАЄ ПІВМІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ НА ОБЛАШТУВАННЯ АУДІОВІЗУАЛЬНОГО ПРОСТОРУ

Болградська громада приступила до втілення проєкту «Кіно Болград: створення безперешкодного аудіовізуального простору для мешканців Болградської громади з урахуванням потреб мало мобільних груп населення та осіб з інвалідністю»

Багатомісячна робота принесла свої плоди. Команда проєкту готова до втілення амбітного та соціально важливого задуму. До якого готувалися спеціалісти структурних підрозділів міської ради та комунального закладу «Центр культури та дозвілля».

Трохи історії

Взимку цього року Болградська громада увійшла до міжнародного проєкту за програмою «Спадщина. Простір для роботи», до участі допустили всього 30 команд зі всієї України із понад 150 заявників, а отримали фінансування всього 12!

Після відбору проєктної ідеї, яку написав Серафим Савченко, головний спеціаліст Сектору міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради та прорахувала Яна Руньковська, головний спеціаліст Відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міської ради.

Учасники команди пройшли тривале навчання для локальних операторів культури, щоб переосмислити наявні місцеві культурні ресурси (музейні колекції, меморіальні і культурні об’єкти, діючі або потенційні туристичні магніти, об’єкти спадщини тощо).

В квітні учасники команди: Анастасія Безсонова культорганізотор КЗ “Центр культури та дозвілля” Болградської міської ради Одеської області та Серафим Савченко мали змогу особисто захищати цю проєктну ідею перед журі в Києві.

І от після всіх консультацій та узгоджень з кураторами Болград отримує півмільйона гривень на облаштування аудіовізуального простору.

Проєктом передбачено:

– облаштування простору з урахуванням потреб маломобільних груп населення;

– широка інформаційна компанія у ЗМІ та на вулицях міста;

– проведення заходів із демонстрацією кінофільмів, освітніх заходів про нематеріальну культурну спадщину громади та збереження національної ідентичності, обговорення та обмін думками та інше.

Проєкт триватиме до осені цього року і вміщує в себе ще низьку фахових навчань від провідних закладів культури зі всієї України, обмін досвідом, та участь у загальній міжнародній конференції із звітом позитивного втілення проєкту.

Таким чином, Болградський “Центр культури та дозвілля” став переможцем разом із національними закладами культури Києва, Одеси, Харкова.

Дана публікація була підготовлена за підтримки Фонду “Партнерство за сильну Україну”. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Болградська міська рада і не обов’язково відображає позицію Фонду та/або його фінансових партнерів.

За інформацією сектору міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради