1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ГОЛОВКОМ ЗСУ СИРСЬКИЙ ВРУЧИВ...

ГОЛОВКОМ ЗСУ СИРСЬКИЙ ВРУЧИВ «ЗОЛОТИЙ ТРИЗУБ» МІНОМЕТНИКУ КОВАЛЬСЬКОМУ З ТАРУТИНОГО

Віталій Ковальський із Тарутиного, що в Болградському районі Одещини, воює на Бахмутському напрямку з червня 2023 року. Він – головний сержант мінометної батареї зі складу 22-ї окремої механізованої бригади. З нагоди Дня піхоти Віталій Миколайович отримав відзнаку Міністерства оборони України «Залізний хрест». Медаль йому вручав особисто Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський.

Старший сержант Ковальський відомий у підрозділі як професіонал своєї справи, який постійно навчається сам і навчає особовий склад специфіці використання зброї й тактиці виконання бойових завдань.

Багато часу він безпосередньо перебуває на позиціях батареї, щоб керувати діями розрахунків. Траплялося, головний сержант корегував вогонь або особисто бив із міномета по російських окупантах.

Віталій брав участь у пошуку нових вогневих позицій, заводив і виводив свій туди особовий склад. Крім іншого, він організовував евакуацію поранених та кілька разів особисто виходив у складі евакуаційних груп.

Побратими також розповідають, що Ковальський допомагає їм у вирішенні соціально-побутових питань, організовує постачання підрозділу як боєприпасами, так і харчами, забезпечує життєдіяльність батареї в місцях постійного перебування особового складу.

Загалом, Віталій Миколайович користується авторитетом у підлеглих військовослужбовців та у командування батальйону і є прикладом сумлінного ставлення до своєї справи для всіх сержантів військової частини.

Служба зв’язків з громадськістю 22-ї окремої механізованої бригади

#РазомДоПеремоги #ОдеськийОТЦКтаСП