1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДІ УРОЧИСТО ВІДКРИТО...

В БОЛГРАДІ УРОЧИСТО ВІДКРИТО МІЖНАРОДНИЙ БЕССАРАБСЬКИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ФОРУМ

Сьогодні в місті Болграді розпочав свою роботу Міжнародний Бессарабський економічний форум, організатором якого є Болградська міська рада. Головним завданням Форуму є залучення основних вітчизняних та іноземних інвесторів, які готові забезпечити модернізацію та технологічне оновлення промисловості, організацію випуску конкурентоспроможної продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках.

Під час заходу працюють 10 тематичних секцій по обговоренню та презентації інвестиційних проектів: Сільське господарство, Туризм, Енергетика, Міжнародні та урядові грантові програми, Інфраструктура і логістика, Підприємництво, Соціальні проєкти, Промисловість та індустріальні парки, Екологія, ІТ-сфера. Усі бажаючі мають можливість взяти участь у роботі тематичних секцій та отримати корисну для них інформацію.

Серед спікерів та доповідачів Форуму – члени наукової спільноти України (5 ВНЗ), керівники Обласних департаментів, депутати, заступники Міністрів Кабінету Міністрів України, Громадські організації, підприємці та інші.

Партнери Міжнародного Бессарабського економічному форуму: Одеська обласна військова адміністрація, Одеська обласна рада, Агенція регіонального розвитку, Агентство транскордонного співробітництва «Єврорегіон Нижній Дунай», Болградська районна військова адміністрація, Болградська районна рада.

Від Болградської районної державної (військової ) адміністрації в заході взяли участь перший заступник начальника Болградської РВА Валерій Єребакан, заступник начальника Болградської РВА Олександр Іорданов та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

В рамках Форуму на ярмарку-виставці «Смачний баранчик», протягом двох днів – 18 та 19 травня, підприємці та ремісники продемонстрували бессарабський колорит у вигляді власних виробів, а частину коштів від продажу продукції буде передано на потреби ЗСУ.