1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

АПАРАТНА НАРАДА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

21 травня 2024 року, під керівництвом першого заступника голови Болградської районної військової адміністрації Валерія Єребакана, відбулась щотижнева апаратна нарада, яка традиційно розпочалася із загальнонаціональної хвилини мовчання. На нараді були присутні керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Про стан упорядкування документів в структурних підрозділах райдержадміністрації доповіла начальник архівного відділу районної державної (військової) адміністрації Лариса Іонова.

Серед організацій та установ Списку №1, які передають документи на державне зберігання до архівного відділу райдержадміністрації, частину складають структурні підрозділі райдержадміністрації. Відповідно штатного розкладу районної державної адміністрації станом на 01травня 2024 року налічується 18 відділів, управлінь та служб. З них 4 структурних підрозділи зі статусом юридичних осіб публічного права, 4 – внесено до Списку №1 юридичних осіб – джерел формування Національного архівного фонду які передають документи до архівного відділу Болградської райдержадміністрації.

Аналіз стану справ з питань організації діловодства (упорядкування документів) показав, що в структурних підрозділах, внесених до Списку №1 в цілому дотримуються єдиних вимог щодо роботи зі службовими документами, а також порядку їх архівного зберігання: складаються та затверджуються номенклатури справ на відповідний рік, розроблені: інструкції з діловодства та положення про експертні комісії.

Начальник управління соціального захисту населення районної державної (військової) адміністрації Олександр Рожков доповів про соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи за 2023 рік.

Було зазначено, що станом на 01 травня 2024 року на обліку перебувають 134 особи, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. З них: 26 осіб 1 категорії; 47 осіб 2 категорії; 40 осіб – 3 категорії; 2 особи 4 категорії; 8 – вдови, померлих постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи; 11 дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

На постраждалих осіб віднесених до1 категорії нараховується та виплачується щомісячна грошова допомога у зв’язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва та компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи у розмірі – 505,00 грн., а для осіб 2 категорії – 252,50 грн. За 2023 р. виплачено грошової компенсації в сумі 321 432,50 грн., допомога на оздоровлення громадянам які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи в сумі 4145,00 грн.

В управлінні на обліку щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням знаходяться 10 осіб.

Також особи 1 та 2 категорії, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи мають 50-процентну знижку плати за користування житлом, комунальними послугами у межах середніх норм споживання, передбачених законом.

У завершені наради Валерій Єребакан надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.