1. /
  2. Новини
  3. /
  4. УСІХ ЖІНОК, ЩО ПОДІЛИЛИСЯ...

УСІХ ЖІНОК, ЩО ПОДІЛИЛИСЯ ЦИМИ СПОГАДАМИ З ВЛАСНОГО МИНУЛОГО, ТЕПЕР ОБ’ЄДНУЄ НОВА ПРОФЕСІЯ

  • Я була операторкою газової котельні

Я продавала вікна та двері

Я займалася приватним бізнесом

Я працювала у касі перерахунку

Усіх жінок, що поділилися цими спогадами з власного минулого, тепер об’єднує нова професія. До того ж така, що не просто дозволяє виділитися, реалізувати себе, а ще й дуже романтична – зовсім неочікувано, але так вважають самі дівчата.

То хто вони?

Не будемо баритися з відповіддю, бо такого в Україні було небагато і тому навряд хто вгадає.

Знайомтеся з … інкасаторками!

Так-так, саме та професія, яка раніше вважалася суто чоловічою. Адже потрібно і нелегкі касети з готівкою піднімати, і вантажівку вміти водити, і вправно володіти зброєю. Але цьогоріч ПриватБанк, який є учасником спільноти «Бізнес без бар’єрів», вкотре зруйнував і бар’єри, і стереотипи – вже зараз у компанії працюють 12 інкасаторок.

«Я знала, що це важка та відповідальна професія. І так воно насправді й виявилося. Але жінки йдуть на рівні з чоловіками: до нас таке саме ставлення, як і до них. Усе інше – стереотипи. Жінки є в ДСНС, є в поліції. В інкасації нас ще не було – але тепер теж є», – посміхається Анастасія Манькусь, інкасаторка-водій.

ПриватБанк невпинно працює над створенням простору необмежених та рівних можливостей не тільки для клієнтів, а й для співробітників. Більша частина всього колективу – жінки. І до 70% керівних посад усіх рівнів теж обіймають бізнес-леді. Але попри такий значний досвід, зізнаються у компанії, прийняти на роботу інкасаторок виявилося не так і просто. Довелося шукати рішення та запровадити певні зміни, аби відповідати вимогам законодавства. Другим важливим етапом стало проведення навчання для працівниць.

«До чого треба бути готовій дівчині, яка хоче стати інкасаторкою? До того, що це все ж таки фізично складна робота. І що необхідно буде носити бронежилет протягом 12 годин, а він не легкий. Я іноді ходжу в тренажерний зал, іноді вдома просто розтягую спину, щоб відпочивали трохи м’язи – і мені нормально, наприклад, з цим бронежилетом. А комусь важко», – ділиться Катерина Станке, інкасаторка-водій.

Цей фізичний бар’єр у ПриватБанку успішно подолали – закупили полегшені бронежилети та нову форму, більш зручну для жінок. А ще переглянули та оновили логістичні маршрути, створили нові команди та побудували окремі роздягальні, душові та туалетні кабіни.

«Я 4 роки відпрацювала у касі перерахунку. Ми по роботі спілкувалися з інкасаторами і я завжди казала: давайте, набирайте вже дівчат – я буду першою інкасаторкою. Тож залюбки скористалась можливістю пройти навчання. Хоча мій чоловік спочатку був проти. І більше не через фізичні навантаження, бо він знає мої сили, а через зброю: боявся, що тендітна жіночка буде ходити по місту зі зброєю, коли в країні війна. Але згодом все це переосмислив і сприйняв моє рішення», – розповідає Вероніка Бондар, інкасаторка-водій.

Рівні можливості для кожної людини та позитивні зміни у суспільстві – це лише кілька ключових аспектів зі Стратегії безбар’єрності, яку ПриватБанк прийняв торік і успішно виконує. Окремі проєкти реалізуються у кожній з 6 сфер доступності – фізичній, цифровій, інформаційній, освітній, суспільній та економічній.

Так, в обласних центрах і великих містах України 98% відділень пройшли експертну оцінку на відповідність вимогам доступності згідно з Положенням про ліцензування банків НБУ.

А ще – ПриватБанк провів аудит доступності своїх цифрових каналів комунікації та послуг на відповідність міжнародному стандарту WCAG і впроваджує рішення задля підвищення відповідності рівня АА – тобто, щоб усі продукти були доступні максимально широкому колу користувачів.

Детально про ці стандарти, чому вони настільки важливі та як їх запровадити у своїй компанії – розповідає гайд з цифрової доступності на Дія.Бізнес у розділі «Бізнес без барʼєрів» https://business.diia.gov.ua/business-without-barriers

ПриватБанк є учасником спільноти «Бізнес без бар’єрів», яка об’єдналася навколо ініціативи першої леді Олена Зеленська«Без бар’єрів», спрямованої на створення рівних можливостей для всіх українців.

Дивитися історії інкасаторок – тут https://www.youtube.com/watch?v=oHWl7zAJShY, https://www.youtube.com/watch?v=ZYUk_Zwp9AA

#бізнесбезбарєрів #bezbariernist#безбарєрність#barrierfree