1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПОСЛУГУ З ДИПЛОМУВАННЯ ЧЛЕНІВ...

ПОСЛУГУ З ДИПЛОМУВАННЯ ЧЛЕНІВ ЕКІПАЖІВ СУДЕН НА ПОРТАЛІ ДІЯ ОНОВЛЕНО ТА РОЗШИРЕНО

До послуги Дипломування членів екіпажів суден на порталі Дія додано перелік звань моряків, що відносяться до рядового складу. Тепер, для отримання свідоцтва фахівця:

✔️вахтового матроса;

✔️кваліфікованого матроса;

✔️вахтового моториста;

✔️кваліфікованого моториста;

✔️суднового електрика;

✔️суднового кухаря;

✔️боцмана

моряк подає заяву та необхідний пакет документів до Адміністрації судноплавства онлайн на порталі Дія.

Дипломування рядового складу, яке відтепер доступне на порталі Дія http://surl.li/ckdbhx відкриває нові можливості значній частині українських моряків. Адже раніше особи рядового складу могли подавати заяви виключно у паперовій формі. Зараз, коли послуга доступна онлайн, документи можна подавати у більш зручний, прозорий та зрозумілий спосіб з будь-якої точки світу.

📑 Реформу дипломування моряків рядового складу розпочато з прийняттям наказу Мінінфраструктури від 05.09.2023 № 784 «Деякі питання дипломування осіб рядового складу екіпажів морських суден», яким було затверджено нові Правила дипломування осіб рядового складу екіпажів морських суден.

Алгоритм дій такий:

◾ Моряк подає онлайн-заяву підписану електронним підписом, яка потрапляє на розгляд Уповноважено особи Адміністрації судноплавства

◾ Повідомлення про видачу кваліфікаційного документа або про залишення заяви без розгляду до усунення недоліків надходить моряку на електронну пошту та в особистий кабінет на порталі Дія

⌛️Для усунення недоліків при оформленні документів надається 15 днів. Якщо помилки невиправлені, то моряк отримує повідомлення про повернення заяви. Також є можливість продовжити строк усунення виявлених недоліків онлайн, але не більше ніж на 10 днів. Якщо ж і впродовж цього терміну недоліки не усунено, тоді моряк отримує відмову у видачі кваліфікаційних документів.

📲 Як тільки кваліфікаційний документ з Дії підписала уповноважена особа Адміністрація судноплавства, його електронний відповідник з’являється в Особистому кабінеті користувача. Таким чином, всі відомості про кваліфікаційний документ завжди з моряком в його телефоні або будь-якому іншому пристрої. Кваліфікаційний документ необхідний для роботи можна отримати особисто або через довірену особу в Адміністрації судноплавства.

Кожна дія співробітника, який має відношення до опрацювання заяв осіб рядового та командного складу екіпажів суден, відслідковується. Кількість поданих заяв та статус їх обробки фіксується в реальному часі. Ці чинники унеможливлюють будь-які маніпуляції при оформленні документів.

ℹ️ Електронні послуги для моряків на порталі Дія та приведення стандартів дипломування моряків до міжнародних вимог реалізують Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Адміністрація судноплавства у співпраці з Міністерство цифрової трансформації України за сприяння проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID Ukraine – USAID Україна і UK Dev.