1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В РАМКАХ МІЖНАРОДНОГО ЕТНОГРАФІЧНОГО...

В РАМКАХ МІЖНАРОДНОГО ЕТНОГРАФІЧНОГО КІНОФЕСТИВАЛЮ «ОКО» ГОЛОВА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯВ УЧАСТЬ У ПАНЕЛЬНІЙ ДИСКУСІЇ

Сьогодні, начальник Болградської районної державної (військової) адміністрації Михайло Шарафаненко спільно з заступником голови Болградської РВА Олександром Іордановим взяли участь у панельній дискусії «Культурна спадщина національних меншин – цінний ресурс культурної дипломатії», в рамках другого дня фестивалю 5-ої едиції Міжнародного етнографічного кінофестивалю «ОКО».

На початку заходу очільник району Михайло Шарафаненко привітав присутніх з відкриттям кінофестивалю та зазначив, що тільки в єдності наша сила, тому всі національні меншини нашого району мають об’єднуватися, для того щоб нести свою культурну спадщину та традиції й працювати заради перемоги.

Сьогоднішній захід зібрав людей різноманітних сфер діяльності – представників влади, культурних центрів національних меншин, кіносфери, українських краєзнавців, експертів з питань управління культурною спадщиною.

Основними напрямками обговорення під час панельної дискусії стали – роль національних меншин у зовнішній і внутрішній політиці держави, специфіка української культурної дипломатії під час війни, інструменти і моделі культурної дипломатії, значення дерусифікації та декомунізації сьогодення, а також як формується бренд «Україна» у світі.

Кожний спікер поділився своїми пропозиціями щодо впливу культури національних меншин на українську дипломатію та політику. Учасники заходу дійшли висновку, що залишається необхідність позиціонувати Україну на міжнародній арені засобами культури, сприяти поширенню правдивих інформаційних джерел, створювати нові інформаційні канали, оцифровувати культурну спадщину, архівні джерела та матеріали. Культура в контексті війни мовою української дипломатії означає боротьбу за збереження культурної спадщини, утвердження ідентичності, гарантування української державності. Відзначено можливість у майбутньому перетворити культурну дипломатію на майданчик гарантування миру, безпеки, державності, економічного зростання України.

Під час заходу учасники мали можливість ознайомитись з фотодокументальною виставкою, присвяченої Олені Янковій, болгарській народній співачці, народженої в м. Ямбол, муніципалітет Тунджа (Болгарія), але значна частина життя якої пройшла в місті Болград.

Завершився захід танцювальними майстер-класами танців національних меншин нашого району.