1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ГОЛОВА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ПРИВІТАВ...

ГОЛОВА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ПРИВІТАВ КОЛЕКТИВ БОЛГРАДСЬКОЇ ЦРЛ ІЗ 146-РІЧЧЯМ

Сьогодні КНП «Болградська ЦРЛ» святкує 146-ту річницю від дня утворення Болградської земської лікарні. За клопотанням профспілкового комітету первинної профспілкової організації Болградської лікарні виконком Болградської міської ради прийняв рішення про встановлення конкретної дати заснування земської лікарні – 10 вересня. Сама лікарня була заснована в 1878 році.

На урочистості з нагоди свята завітало чимало почесних гостей – заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкарівський, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, Болградський міський голова Сергій Димитрієв, голови громад району, генеральні директори лікарень, головні лікарі районних центрів первинної медико-санітарної допомоги та ветерани праці Болградської лікарні, представники церкви та громадськість.

Також в урочистому заході взяли участь голова Болградської районної державної (військової) адміністрації Михайло Шарафаненко спільно з першим заступником начальника Болградської РВА Валерієм Єребаканом й привітали керівництво та колектив закладу.

На початку присутні вшанували пам’ять полеглих за Україну хвилиною мовчання.

Михайло Шарафаненко подякував колективу лікарні за злагоджену роботу в час війни та за надання фахової якісної допомоги і цивільним, і військовим пацієнтам. «Сьогодні лікарня реформується, активно впроваджуючи нові технології реабілітації населення. Талановиті лікарі, медичні сестри, всі, хто тут працює, гідно продовжують славетні традиції попередників. Своєю добротою, знанням справи ви повертаєте тисячі людей до повноцінного життя, забезпечуючи якісне лікування, віддаючи їм душевне тепло, створюючи затишок і комфорт» – зазначив у своєму вітальному слові керівник району.

«Натхненні майже півторасторічною історією лікарні, багатою на визначні події та видатних людей, Попереду в нас ще багато планів, багато ідей та проєктів, багато мрій у світле майбутнє та бажань зробити лікарню спроможною, сучасною, конкурентною та кращою!» – привітав присутніх генеральний директор Болградської ЦРЛ Віктор Дішлі.

До привітань долучився Протоієрей благочинний Болградського округу Одеської єпархії Степан Турлак, який вручив генеральному директору Болградської ЦРЛ Віктору Дішлі Орден Української православної церкви.

Під час заходу почесно відкрили меморіальну дошку засновнику Болградської ЦРЛ Дмитру Радіоновичу Начеву! Також відбулось відкриття каплиці на честь Святителя Луки цілителя.

Особливу атмосферу свята підтримали майстерно вплетені в урочистості творчі номери.