1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ В ОДЕСЬКІЙ...

ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ

📊 За даними моніторингу захворюваність на гострі кишкові інфекції в області, порівняно з попереднім тижнем, знизилась на 9,6%. Зниження захворюваності спостерігалось серед дитячого населення – на 18%, проте серед дорослих відмічався зріст на 6%.

📋 У структурі захворюваності діти складали до 60%, а серед них превалювали вікові групи 5-9 (39,4%) та 1-4 (37,4%) роки.

Факторний аналіз показав, що переважна більшість хворих (32%) пов’язували захворювання з вживанням готових домашніх страв з порушенням технології приготування та зберігання.

Інші причини:

▪ Вживання немитих ягід, овочів та фруктів – 17%;

▪ Вживання м’ясних продуктів – 11%;

▪ Порушення особистої гігієни та правил догляду за дітьми – 10%;

▪ Вживання баштанних культур – 9%;

▪ Вживання яєць та молочних продуктів придбаних на ринках у приватних осіб – 7,5%;

▪ Вживання риби (в т.ч. солоної та в’яленої) – 5%.

За звітний тиждень, з метою моніторингу циркуляції холерного вібріону на об’єктах довкілля (вода відкритих водоймищ, морська вода в зонах рекреації та стічна вода інфекційних стаціонарів (відділень), досліджено проби, у тому числі морська вода, прісна, стічні води інфекційних стаціонарів (відділень), та інші. Холерний вібріон не виділено.

🔎 В області на минулому тижні, як і на попередньому, спостерігалось зниження захворюваності на COVID-19 на 7% за рахунок дорослого населення, де зниження на 8%. Серед дітей захворюваність залишилась практично на рівні.

Основну питому вагу у структурі захворюваності займало доросле населення – 81%, серед яких превалювала вікова група 30-64 роки – 62%.

Знизилась і кількість госпіталізованих хворих на COVID-19, порівняно з попереднім тижнем, на 37%, серед яких переважали діти (56%).

Щодо адміністративних територій: зростання спостерігалось у Б.Дністровському районі – на 66% (88 проти 53) та Одеському – на 10%. На інших територіях відмічалось зниження захворюваності.

За даними моніторингу за звітний тиждень отримали укуси тваринами 60 осіб, що на 9% менше попереднього тижня (66 укусів). Випадків сказу серед людей не зареєстровано.

✅ Епідемічна ситуація залишається під контролем.

Більше інформації на сайті ➡http://surl.li/adbhbg