1. /
  2. Новини
  3. /
  4. УРЯД ЗРОБИВ КРОК ДО...

УРЯД ЗРОБИВ КРОК ДО НАДАННЯ СТАТУСУ УБД В АВТОМАТИЧНОМУ РЕЖИМІ

🔸Відповідну Постанову “Деякі питання надання в автоматичному режимі статусу учасника бойових дій у період воєнного стану” (№ 1041) прийнято Кабінетом Міністрів України на засіданні 10 вересня. Документом впроваджується Порядок надання в автоматичному режимі статусу учасника бойових дій у період дії воєнного стану у режимі реального часу.

🔸Новий Порядок визначає процедуру, підстави та перелік відомостей, які необхідні для надання в автоматичному режимі статусу учасника бойових дій у період дії воєнного стану.

🔸Згідно документу цей статус вважається наданим після того, як опубліковано відповідний запис в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни. При цьому відомості до нього вносяться уповноваженими особами військових частин у п’ятиденний строк з дня початку виконання бойового наказу (розпорядження).

🔊“Це рішення — значний крок для автоматичного надання статусу УБД нашим Захисникам та Захисницям. Наступна дія — це розробка відповідних цифрових інструментів, які створюють умови для практичної реалізації нової системи. Зробимо все для того, щоб вона запрацювала якнайшвидше. Адже військовослужбовець, який воює на лінії зіткнення або виконує спеціальні завдання не має проходити складні та довготривалі бюрократичні процедури”, — повідомила Міністерка у справах ветеранів України Наталія Калмикова / Nataliia Kalmykova після засідання Уряду.

➡️Детальніше: https://mva.gov.ua/…/uryad-zrobiv-krok-do-nadannya…