1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: У БОРОДІНСЬКІЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: У БОРОДІНСЬКІЙ ГРОМАДІ З’ЯВИТЬСЯ ДІМ ДЛЯ ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ

Згідно з офіційними даними, кожна п’ята людина похилого віку є самотньою. Серед них значна частина людей, що перетнули позначку 70 років і не можуть самостійно піклуватися про себе.

Із приходом війни в будинки українців частина молодих людей виїхала за кордон, без турботи дітей залишилось чимало людей похилого віку, яким потрібна постійна увага.

 Також слід зауважити, що у Тарутинському домі для людей похилого віку  мешкає багато стариків-одинаків з Бородінської громади.

Такі старенькі потребують соціального захисту в геріатричних закладах.

Саме тому, на черговій сесії депутатів Бородінської громади Іван Кюссе, голова Бородінської ОТГ, повідомив про те, що незабаром  в громаді з’явиться дім для людей похилого віку.

«Зараз йде війна, і саме ця категорія людей насамперед потребує допомоги від нас, тому у короткий термін ми повинні підшукати для них добре приміщення. Зараз в нас є вже кілька варіантів, треба їх оглянути, підібрати найоптимальніший, відремонтувати, облаштувати та бажано до наступу зими запутистити його”, – відмітив голова Бородінської селищної ради Іван Кюссе.