1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ РАЙОНУ!...

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ РАЙОНУ! ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 30 БЕРЕЗНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Болградська районна військова адміністрація інформує:

За минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Об’єкти життєзабезпечення працюють у штатному режимі. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами, випадків мародерства не зафіксовано. Прикордонні пункти пропуску працюють у штатному режимі. На території  району діє комендантська година з 21:00 до 06:00.

Згідно розпоряджень військового коменданта Болградського району – начальника Болградського РТЦК та СП, на території Болградського району ЗАБОРОНЯЄЬТЬСЯ:

1. Використання електронного комунікаційного обладнання, телевізійну, відео- і аудіоапаратуру, камер зовнішнього відео спостереження, відеореєстраторів, безпілотних летальних апаратів (квадрокопретри), тощо, для фіксації:

– доріг загального користування;

– об’єктів загального призначення;

– об’єктів інфраструктури, блокпостів, укріплень, пунктів пропуску тощо;

– розташування, зосередження чи переміщення військових частин (підрозділів) сил оборони;

– геолокаційної візуальної прив’язки до місць виконання завдань військовими частинами (підрозділами) сил територіальної оборони;

– територіальної прив’язки бомбосховищ (місця укриття цивільного населення).

2. Носіння військової форми одягу, особами, які не мають на це права, а також без знаків розрізнення військовослужбовців Збройних Сил України або інших військових формувань, утворених відповідно до законів України.

Також в громадах району розпочато роботу з формування у кожному старостинському окрузі добровольчих формувань територіальних громад.

В районі працюють всі медичні заклади. Аптеки працюють згідно встановлених графіків. Медичні препарати першої необхідності постійно завозяться.

Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. Гострої нестачі палива на автозаправних станціях не спостерігається. Паливо є для підприємств та для населення, ціни на пальне стабілізовано.

Сільгосппідприємствами Болградського району  активно проводиться комплекс весняно-польових робіт. В районі завершено посів гороху. Деякі господарства розпочали  посів соняшнику та  підготовку ґрунту під посів кукурудзи.  Для успішного проведення комплексу весняно-польових робіт більшість підприємств району забезпечено дизельним паливом та насінням.

В районі продовжується робота щодо створення матеріального резерву продовольства для потреб населення району. В кожній ОТГ Болградського району створені логістичні центри. Координаційний штаб з гуманітарних  та соціальних питань при Болградській РВА отримує від вітчизняних та міжнародних донорів гуманітарну допомогу.

Кожен день внутрішньо-переміщеним та малозабезпеченим особам видається одяг, дитяче харчування та підгузки. Координаційний штаб розташовано за адресою: м. Болград, пр. Соборний, 149, I поверх.

  В районі активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб та приймання заяв від них на отримання щомісячної допомоги від держави.   На сьогоднішній день  в Болградському районі зареєстровано  2193 внутрішньо-переміщених осіб в тому числі діти-783 особа, особи з інвалідністю – 43 осіб. Громадами району визначено 3759 місць для розміщення внутрішньо переміщених осіб. Також надається гуманітарна допомога у вигляді продовольчих та непродовольчих товарів.

В Болградському районі активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує. На території Болградської міської ради продовжує працювати пункт тимчасового перебування осіб.

З 28 березня 2022 року в Україні знову доступна послуга реєстрації бізнесу онлайн.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА