1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДО УВАГИ ВНУТРІШНЬО-ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

ДО УВАГИ ВНУТРІШНЬО-ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Управління соціального захисту населення повідомляє, що для отримання довідки внутрішньо-переміщеної особи та державної допомоги вам необхідно пройти відповідну процедуру.


Перше, що потрібно зробити, якщо інформації про людину ще немає у Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб, – це стати на облік як внутрішньо-переміщена особа та отримати відповідну довідку.


Довідку внутрішньо-переміщеної особи можна отримати в Управлінні соціального захисту населення Болградської районної воєнної адміністрації за адресами:


м. Болград, пр.-т Соборний,149, каб. № 209 тел.0973168148

м. Арціз, вул. Будівельників,15 Б, каб. №106 тел.0975817983

смт. Тарутино, вул. Тараса Шевченка, 2 каб. №9-10 тел.0732615297


Наступним кроком – необхідно подати заяву на отримання допомоги на проживання. Заяву можна буде подати до управління соціального захисту населення районної воєнної адміністрації або з наступного тижня уповноваженій особі виконавчого органу сільських, селищних, міських рад або до центру надання адміністративних послуг.


Протягом тижня необхідні зміни будуть внесені до програмного забезпечення, також за цей час буде налагоджена диференціація розмірів виплати в залежності від категорії особи, яка звертається. Отже, вже з початку наступного тижня можна звертатись з заявами на отримання допомоги до зазначених органів.


Також після необхідних доопрацювань подати заяву можна буде через програмні засоби Порталу Дія. Орієнтовно доопрацювання буде завершено до кінця місяця.


Заначимо, що допомогу отримають люди, які перемістилися з тимчасово окупованої території у Автономній Республіці Крим і м. Севастополь, а також з територій активних бойових дій, які визначені в переліку, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 р. № 204, і отримали довідку про перебування на обліку внутрішньо переміщених осіб.


Отримають допомогу на проживання від держави у розмірі 3000 гривень на кожну дитину або людину з інвалідністю, та у розмірі 2000 гривень на кожну іншу особу.