1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДОКУМЕНТУВАННЯ ЗЛОЧИНІВ РФ ПРОТИ...

ДОКУМЕНТУВАННЯ ЗЛОЧИНІВ РФ ПРОТИ УКРАЇНИ ЧЕРЕЗ ПРОГРАМУ «EYEWITNESS TO ATROCITIES»

Асоціація правників України спільно з Міжнародною асоціацією юристів закликали використовувати програму «eyeWitness to Atrocities» для збирання та документування злочинів, які вчиняються в Україні, а також розповсюдити інформацію про неї серед населення та державних службовців.


Дана програма використовувалась під час розгляду судом історичних справ в Демократичній Республіці Конго, розслідування порушень прав людини на Близькому Сході та для збирання доказів злочинів на території Донецької та Луганської областей.


Серед її переваг: автоматичний збір метаданих, які підтверджують автентичність фото/відео/аудіо записів; завантажені дані захищені від подальшого редагування та автоматично передаються і зберігаються на Cloud з посиленим режимом захисту. Також, інформація з «eyeWitness to Atrocities» автоматично передаватиметься в Міжнародний кримінальний суд, який вже проводить розслідування подій в Україні.

Завантажити програму може кожен користувач Android 6.0 або новішої версії з Google Play Store.


Використання «eyeWitness to Atrocities» допоможе Україні якісно фіксувати докази злочинів з тим, щоб такі докази можна було легко, без додаткової верифікації, використовувати в судових провадженнях на національному та міжнародному рівнях.


Більше інформації про програму: https://cutt.ly/3SfgAIj