1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

22 березня 2022 року під керівництвом начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури відбулась апаратна нарада. У нараді взяли участь перший заступник начальника Іван Кюссе, заступники начальника Денис Байлук та Дмитро Димітров, керівник апарату Валентина Калаянова та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.


Про впровадження військового стану на території Болградського району доповів начальник відділу оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами районної військової адміністрації Сергій Забуга. Він зазначив, що у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України Президент України видав Указ №64 від 24 лютого 2022 р. «Про введення воєнного стану в Україні», яким введено в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року та визначив завдання щодо здійснення передбачених Законом України “Про правовий режим воєнного стану” заходів і повноважень, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави.


Для забезпечення разом із військовим командуванням запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стану, оборони, цивільного захисту, громадської безпеки і порядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян в районі утворено тимчасовий державний орган – Болградську районну військову адміністрацію.


Розпорядженням начальника Болградської РВА від 26.02.2022 №2 «Про впровадження заходів правового режиму воєнного стану» на території Болградського району запроваджено комендантську годину з 20:00 до 06:00. Заборонено перебування людей у зазначені години на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень.


Надано право правоохоронним органам здійснювати перевірку документів у осіб, а вразі потреби проводити огляд речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень і житла громадян.


На виконання розпорядженням голови, начальника Одеської обласної військової адміністрації та розпорядженням начальника Болградської РВА вжито заходи щодо вимкнення підсвітлення будинків та ілюмінацій у період дії комендантської години, унеможливлення доступу до технічних поверхів, горищ та дахів у багатоквартирних житлових будинках, шляхом зачинення їх входів, та інших заходів правового режиму воєнного стану.


Із введенням режиму воєнного стану та відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву» в усіх територіальних громадах району активізувалася робота щодо залучення громадян до сил територіальної оборони та національного спротиву.


На теперішній час військова адміністрація, комендатура Болградського району та особовий склад підрозділу територіальної оборони спільно зі співробітниками Болградського РВП ГУ НП в Одеській області забезпечують виконання та контроль за дотриманням вимог правового режиму воєнного стану.


Про стан надання амбулаторної медичної допомоги населенню Болградського району в умовах воєнного стану доповів головний лікар КНП «Болградський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Болградської міської ради Ігор Веліксар. Він зазначив, що медична допомога населенню Болградського району надається згідно графіку: понеділок – п’ятниця з 8.00 до 17.00, субота з 8.00 до 13.00 (надання невідкладної допомоги).
У зв’язку з військовим становищем населення Болградського району збільшилося за рахунок евакуйованого населення з великих міст та окупованих областей України. Лікарі та медичні працівники Центру в умовах воєнного стану надають медичну допомогу всім, хто звертається, незалежно від укладених декларацій.


Не зважаючи на воєнний стан в Центрі проводиться активна робота з вакцинації населення від COVID-19. Так за весь період вакцинації від COVID-19 в Болградському центрі ПМСД було вакциновано всього 23 677 осіб. Проводиться також вакцинація дитячого населення згідно з національним календарем щеплень. На даний час всі вакцини є в достатній кількості.


Всіма підрозділами Центру надається невідкладна допомога всім, хто її потребує. За кошти НСЗУ закуплено все необхідне: бинти, вату, йод, брильянтова зелень, джгути для зупинки кровотечі, антибіотики, знеболюючі засоби, розчини та інше. Адміністрація Центру проводить активну роботу, щодо забезпечення медикаментами незахищених груп населення, кошти для котрих виділяються з бюджету громад.


Головний лікар КНП «Болградський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Болградської міської ради Ігор Веліксар зазначив, що переселенцям з медичною освітою, хто бажає працювати, необхідно звернутись до Центру для отримання інформації щодо працевлаштування.


За результатами наради начальник районної військової адміністрації надав керівникам структурних підрозділів ряд доручень.