1. /
  2. Новини
  3. /
  4. “ПриватБанк” зробив важливу заяву...

“ПриватБанк” зробив важливу заяву про роботу платіжних карток

ПриватБанк, Ощадбанк, Monobank та Альфа-банк запровадили пільги для українців на тлі вторгнення РФ. Так, з 1 березня 2022 року в ПриватБанку ввели кредитні канікули для клієнтів фізичних осіб за всіма кредитними картками. Пільгові умови договору без обов’язкового мінімального платежу та за ставкою за кредитом 0,00001 % діють до 1 червня 2022 року за кредитними картками: Картою Універсальна, Картою Універсальна Gold та преміальними картками. Крім того, для підтримки українського бізнесу та підприємців в умовах воєнного стану ПриватБанк оголосив кредитні канікули з 1 березня по 1 червня 2022 року всім бізнес-клієнтам, у яких не було прострочення або термін прострочення становить не більше 90 діб.

Зокрема, банк запровадив такі пільги:

– до 11 березня скасував 0,5% відсотка за зарахування SWIFT-переказів для фізичних осіб;

– термін дії карток автоматично продовжив на 180 днів. Обмежень для безготівкових операцій у банку немає.

Тим часом, в Ощадбанку автоматично продовжили дію карток, термін дії яких завершився до 1 серпня. Картками можна розраховуватись у магазинах та знімати готівку в банкоматі.

До того ж, у банку скасували комісію на зарахування зарплати працівникам державних компаній.

У monobank також продовжили на місяць пільговий період за кредитними картками та скасували обов’язковий платіж. А також не нараховуватимуться штрафи та підвищені відсотки за заборгованість чи прострочення.

У свою чергу Альфа-банк Україна з 1 березня 2022 року запровадив кредитні канікули за всіма кредитними картками та активними кредитами фізичних осіб. Вони триватимуть три місяці – до 1 червня 2022 року. Також у банку скасували обов’язковий мінімальний платіж за кредитними картками – процентна ставка залишається без змін.

За кредитами готівкою та споживчими кредитами канікули встановлюються з 1 березня 2022 року на три місяці з наступним механізмом погашення.

На додачу до цього в Альфа-банку скасували комісію – 1% + 5 грн – за переказ коштів з картки Альфа-банк Україна на карти інших банків.

Крім того, скасували такі комісії:

– за зняття готівки з платіжних карток у касі понад ліміт 2 рази на місяць;за обслуговування пакетів послуг у разі невиконання критеріїв щодо залишків, кількості або обсягу операцій;

– за погашення кредитів та кредитних карток, поповнення дебетових карток у відділеннях за будь-якими, у тому числі відтепер і “маленькими” чеками.