1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ВЕРХОВНА РАДА НАДАЛА СТАТУС...

ВЕРХОВНА РАДА НАДАЛА СТАТУС ВЕТЕРАНА ДОБРОВОЛЬЦЯМ СИЛ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ ЗСУ

15 березня Верховна Рада України ухвалила за основу та в цілому ініційований Мінветеранів законопроект “Про внесення змін до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” щодо уточнення норм, що врегульовують питання визначення категорій осіб, які визнаються ветеранами війни та членами сімей загиблих Захисників та Захисниць України” (реєстр. №7151). “За” проголосували 344 народних депутатів.
Ухвалений документ є дуже важливим в реаліях сьогодення під час масштабної збройної агресії рф проти України. Він на законодавчому рівні визнає добровольців Сил територіальної оборони Збройних Сил України ветеранами війни. Також запроваджує таку категорію осіб, як сім’ї загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України із відповідним наданням їм пільг і гарантій, встановлених законодавством.
“З самого початку масштабного військової агресії рф проти України тисячі добровольців активно долучилися до лав ТрО Збройних Сил, щоб посилити спроможності захисту нашої країни. І сьогодні за ініціативи Мінветеранів Парламент законодавчо визнав їхній статус, а також запровадив категорію осіб – сімей загиблих Захисників та Захисниць України, – зазначила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна. – Завдяки вам, наші добровольці, ми обов’язково переможемо!”
Крім того, ухвалені зміни передбачають, що особи, яким вручено орден “Золота Зірка” за здійснення визначного геройського вчинку під час захисту Батьківщини, повних кавалерів ордена Богдана Хмельницького, осіб, нагороджених орденом княгині Ольги – відтепер належать до категорії осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, з наданням їм пільг і гарантій, встановлених законодавством для зазначеної категорії громадян.