1. /
  2. Новини
  3. /
  4. БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН ВІДВІДАЛА ДЕЛЕГАЦІЯ...

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН ВІДВІДАЛА ДЕЛЕГАЦІЯ INTERNATIONAL BLUE CRESCENT

У рамках перебування на Одещині  делегація International Blue Crescent побувала у Болградському  районі. IBC, молода та динамічна неурядова організація, була ініційована кількома бізнесменами-ідеалістами, які хотіли зробити свій внесок у покращення життя людей, які страждають, особливо найбільш знедолених верств населення світу.

24 лютого 2022 року росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну. Через війну, що триває вже більше місяця, наразі робота неурядової організації зосереджена, насамперед, на роботу з надання допомоги та утримання переселенців, які вимушені покидати Україну, збір гуманітарної допомоги та організацію її доставки.

Гості прибули з метою встановлення партнерських відносин з керівництвом Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань  та надання, в подальшому, гуманітарної допомоги.

З почесними гостями зустрілися начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура та голова Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань Артем Булгару.

У ході візиту представники делегації ознайомилися з роботою, яку проводить управління соціального захисту населення Болградської районної військової адміністрації  з приводу оформлення та реєстрації внутрішньо-переміщенних осіб.

А також, з роботою координаційного гуманітарного штабу Болградської районної військової адміністрації, відвідали ресепшн штабу, де побачили на власні очі, як проходить процедура прийняття заяв та подальша видача допомоги.

Крім того, делегація International Blue Crescent завітала до комунального некомерційного підприємства “Болградська центральна районна лікарня” Болградської міської ради, де директор Віктор Дішлі ознайомив їх з роботою лікарні, розповів про нагальні потреби лікарні, а саме в  апараті ШВЛ та наркозно-дихальних апаратах для потреб реанімаційного відділення та інших медичних препаратах.

Начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура зазначив, що наразі головна задача адміністрації –   прихисток внутрішньо переміщених осіб.

 Згідно з офіційними даними, на сьогодні в нашому районі офіційно перебуває близько 3000 вимушених переселенців Цифра постійно змінюється – багато людей виїжджає закордон, хтось прибуває, інші повертаються. Однак головна задача керівництва району – створити умови для проживання і харчування переселенців, які опинилися без даху над головою.

Голова Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань Артем Булгару закцентував увагу на потребі у придбанні модульних конструкцій, з яких можна будувати автономне житло для переселенців. Крім цього, є нагальна потреба у медичних препаратах, продуктах харчування тривалого зберігання, засобах гігієни та одязі.

Представники делегації пообіцяли донести інформацію до керівництва неурядової організації International Blue Crescent та об’єднати зусилля колег з різних країн світу для допомоги Болградському району.