1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У М. БОЛГРАД ПРОВЕДЕНО...

У М. БОЛГРАД ПРОВЕДЕНО МОНІТОРИНГ ЦІН НА

СОЦІАЛЬНО ЗНАЧУЩІ ТОВАРИ

З метою недопущення необґрунтованого підвищення цін та вжиття заходів реагування стосовно таких фактів, сьогодні, спеціалісти відділу економіки та  агропромислового розвитку Болградської РВА спільно з начальником Болградського управління Держпроспоживслужби Сергієм Атмажовим провели моніторинг за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на продовольчі товари на центральному ринку та паливо-мастильні матеріали на АЗС м. Болград.

За результатами проведеного моніторингу у більшості підприємців було виявлено відсутність первинних документів на закупку продовольчих товарів. Даний факт на дає можливість виявити розмір торгівельної надбавки. З підприємцями проведено роз’яснювальну роботу та надані  попередження про  наявність необхідних документів на закупку товару.

Під час проведення перевірок чотирьох АЗС м. Болград було виявлено завишення цін на дизельне пальне на усіх заправних станціях, середня ціна на яких склала 39,92 грн/літр.

Зазначимо, що Міністерство економіки 26 березня 2022 року оприлюднило максимальну ціну на “звичайний” бензин для його продажу через мережу АЗС з урахуванням граничних торгівельних націнок, яка неповинна перевищувати 33,53 грн/літр, а на “звичайне” дизпаливо – 37,43 грн/літр.

Згідно постанови КМУ  від 26 березня 2022 року №369, якою було запроваджено обмеження націнки на “преміальні” бензини та дизельне паливо не більше 5% від розміру регульованих урядом роздрібних цін звичайного пального.

За результатами моніторингу інформація буде направлена до ГУ Держпроспоживслужби в Одеській області для відповідного реагування.

Робота щодо забезпечення стабілізації цінової ситуації на основні продовольчі товари, лікарські засоби, бензин та дизельне пальне на території Болградського району продовжується.