1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 07 КВІТНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Болградська районна військова адміністрація інформує:

За минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Об’єкти життєзабезпечення працюють у штатному режимі. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами, випадків мародерства не зафіксовано. Прикордонні пункти пропуску працюють у штатному режимі. На території  району діє комендантська година з 21:00 до 06:00 ранку наступного дня.

Сільгосппідприємствами Болградського району  активно проводиться комплекс весняно-польових робіт. На сьогоднішній день сільськогосподарськими підприємствами посіяно 24,9 тис. га ярових культур, з них: соняшнику – 18445 га, кукурудзи на зерно – 565 га, гороху – 1800 га, ярої пшениці – 700 га, ярого ячменю – 2103 га, ярого ріпаку – 300 га та вівса 184 га.  Для успішного проведення комплексу весняно-польових робіт господарствами району в більшої частині завезено дизельне паливо та насіння.

Для вчасного старту посівної кампанії та успішного її проведення Уряд активував додаткові механізми кредитування аграріїв. Зокрема, йдеться про розширення програми кредитування “5-7-9%”, за якою будь-яке українське підприємство може отримати кредит до 60 млн. грн під 0%.

В районі активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб та роз’яснювальна робота з питань отримання компенсацій за житлово-комунальні послуги фізичними та юридичними особами, які прийняли в себе внутрішньо-переміщених осіб.   На сьогоднішній день  в Болградському районі зареєстровано  2653 внутрішньо-переміщених осіб в тому числі діти – 992 особи, особи з інвалідністю – 58. Громадами району визначено 4030 місць для розміщення внутрішньо-переміщених осіб. Зазначеній категорії осіб надається гуманітарна допомога у вигляді продовольчих та непродовольчих товарів.

Болградською районною військовою адміністрацією створено Кол-центр для збору інформації щодо потреб та пунктів розміщення внутрішньо-переміщених осіб в Болградському районі.

В районі продовжується робота щодо створення матеріального резерву продовольства для потреб населення району. В кожній ОТГ Болградського району створені логістичні центри. Координаційний штаб з гуманітарних  та соціальних питань при Болградській РВА отримує від вітчизняних та міжнародних донорів гуманітарну допомогу.

У Болградському районі активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує. На території Болградської міської ради продовжує працювати пункт тимчасового перебування осіб.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА