1. /
  2. Новини
  3. /
  4. З ПІДПРИЄМЦЯМИ  БОЛГРАДСЬКОЇ ОТГ...

З ПІДПРИЄМЦЯМИ  БОЛГРАДСЬКОЇ ОТГ ОБГОВОРИЛИ  ЦІНОВУ СИТУАЦІЮ В РАЙОНІ

06 квітня 2022 року під головуванням заступника начальника Болградської районної військової адміністрації Дмитра Дімитрова спільно з начальником Болградського управління Держпроспоживслужби Сергієм Атмажовим відбулось засідання робочої групи з контролю за ціновою ситуацією в Болградському районі за участю підприємців великих торгівельних мереж Болградської ОТГ.

Фахівцями відділу економіки та агропромислового комплексу районної військової адміністрації  були надані роз’яснення вимог постанови Кабінету Міністрів України №223 “Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. №1548”.

Також, до підприємців Болградської громади було доведено розпорядження начальника районної військової адміністрації від 24 березня 2022 року №34/А-2022 «Про утворення робочої групи з контролю за ціновою ситуацією в Болградському районі» та роз’яснені основні напрямки діяльності робочої групи.

З метою недопущення порушень зазначених законодавчих актів, начальником Болградського управління Держпроспоживслужби Сергієм Атмажовим було доведено до присутніх, алгоритм формування граничної торгівельної надбавки на соціально значущі товари першої необхідності.

Він зазначив, що при формуванні роздрібних цін на вищевказані основні продовольчі товари рівень торгівельної надбавки не повинен перевищувати 10% до оптово-відпускної ціни з урахуванням рекламних, маркетингових, логістичних послуг, послуг з підготовки, обробки, пакування, інших послуг, пов’язаних з реалізацією продукції кінцевому споживачу.

Під час наради було зазначено, що підприємцям необхідно дотримуватися норм чинного законодавства щодо формування торгівельної надбавки з метою недопущення підвищення цін на соціально значущі товари. Представники бізнесу мали змогу озвучити проблемні питання, з якими вони стикаються під час діяльності та висловити свої пропозиції щодо доставки товарів та  цін на пальне, яке використовується при перевезенні  товарів.

А саме, підприємці району висловили незадоволення тим, що не усі АЗС району використовують безготівкову форму розрахунку, що приводить до додаткових витрат та впливає на формування собівартості товару, збільшує його вартість.

Усі пропозиції підприємців були враховані, наразі, фахівцями відділу економіки та агропромислового комплексу районної військової адміністрації  вже проводиться  активна робота з вирішення даних проблем.