1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 15 КВІТНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Болградська районна військова адміністрація інформує:

За минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами. На території  району діє комендантська година з 21:00 до 06:00 ранку наступного дня.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно. Також в районі працюють усі медичні заклади.

Вчора начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко з робочим візитом відвідав Болградський район. Він побував на потужному тваринницькому свинокомплексі ТОВ «Агропрайм-Холдинг» – це підприємство, що забезпечує для переробної промисловості високоякісну свинину для виробництва м’ясних консервів тривалого терміну зберігання, що тим самим забезпечує продовольчу безпеку нашого регіону в умовах війни.

Після цього начальник Одеської ОВА разом з головою Болградської районної військової адміністрації Геннадієм Бамбурою ознайомився з роботою одного із гуманітарних складів, де формують резерв продуктів тривалого зберігання.

У завершені робочої поїздки очільник області провів  нараду з керівниками району та міста та  обговорив низку важливих питань з життєдіяльності Болградського району.

14 квітня 2022 року члени робочої групи з контролю за ціновою ситуацією в Одеській області спільно з начальником відділу економіки та агропромислового розвитку Болградської РВА Світланою Вербановою та начальником Болградського управління Держпродспоживслужби Сергієм Атмажовим здійснили ряд перевірок суб’єктів господарювання в населених пунктах Болградської, Василівської та Криничненської громадах. В зазначених громадах було перевірено 45 торгівельних об’єктів на відповідність необґрунтованого підвищення цін на соціально значущі товари. За результатами контрольних заходів у 21 суб’єкта господарювання було виявлено підвищення цін на деякі соціально значущі товари. З підприємцями проведено роз’яснювальну роботу та вручені попередження. Представниками робочої групи було складено 21 акт порушення, які направлені до Департаменту економічної політики та стратегічного планування ОВА та до ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області для відповідного реагування.  

Сільгосппідприємствами Болградського району  активно проводиться комплекс весняно-польових робіт. На сьогоднішній день сільськогосподарськими підприємствами посіяно 65% від запланованих площ посівів.

В кожній громаді Болградського району продовжується робота щодо наповнення логістичних центрів матеріальним резервом продовольства для потреб населення району.

  Активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб.   На сьогоднішній день  в Болградському районі зареєстровано  3137 внутрішньо-переміщених осіб в тому числі діти – 1241, особи з інвалідністю – 67. Довідки отримали 3110 ВПО. Громадами району визначено 2532 вільних місць для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб.

  З 11 по 17 квітня Болградська РВА в усіх громадах району проводить тематичні заходи на тему: «Буча – точка неповернення… не забудемо, не пробачимо». Мета заходів –  залучити якомога більше мешканців, громадськість та дітей  громад до проведення тематичних заходів  з метою ознайомлення їх з геноцидом, який проводили військові російської федерації проти українського народу під час вторгнення до українських населених пунктів.

У районі продовжують працювати пункти прийому гуманітарної допомоги військовослужбовцям, загону територіальної оборони, внутрішньо-переміщеним особам  та мешканцям нашої громади, які потрапили до складних життєвих обставин.

У Болградському районі активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує. На території Болградської міської ради продовжує працювати пункт тимчасового перебування осіб.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА