1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 20 КВІТНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Болградська районна військова адміністрація інформує:

За минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Розпорядженням начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка з 20 квітня 2022 року, на території Одеси та Одеської області, запроваджено комендантську годину з 22:00 до 05:00.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно. Також в районі працюють усі медичні заклади.

Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. Гострої нестачі палива на автозаправних станціях не спостерігається. Паливо є для підприємств та для населення, ціни на пальне стабілізовано.

В «Ощадбанку» стартувала програма підтримки агропромислових підприємств на проведення комплексу весняно-польових робіт в рамках державних програм підтримки «Доступні кредити 5-7-9 %» та «Державні гарантії на портфельній основі».

В районі започатковано моніторинг сімей, які евакуювались та тих, які залишились на території іноземних держав. Станом на 20 квітня 2022 року на території Болградського району функціонує: 30 прийомних сімей, в яких перебуває 61 дитина; 4 ДБСТ – 31 дитина, під опікою та піклуванням перебуває 141 дитина.

Згідно інформації Державної прикордонної служби України, можливість перетину кордону на виїзд за межі країни громадянами України за паспортом громадянина України (внутрішній паспортний документ) ПРОДОВЖЕНО. Таке рішення прийнято зважаючи на ситуацію, що складається на території України під час воєнного стану, коли громадяни України не можуть швидко і вчасно оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон (закордонний паспорт).

Сільгосппідприємствами Болградського району  активно проводиться комплекс весняно-польових робіт. На сьогоднішній день сільськогосподарськими підприємствами посіяно 43,85 тис. га., що складає 74,1% від запланованих площ посівів.

В кожній громаді Болградського району продовжується робота щодо наповнення логістичних центрів матеріальним резервом продовольства для потреб населення району.

  Активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб.   На сьогоднішній день  в Болградському районі зареєстровано  4695 внутрішньо-переміщених осіб в тому числі діти – 1569, особи з інвалідністю – 78. Довідки отримали 3868 ВПО.

У Болградській районній військовій адміністрації працює Кол-центр для збору інформації щодо потреб та пунктів розміщення внутрішньо-переміщених осіб в районі. Громадами району визначено 780 вільних місць для тимчасового розміщення внутрішньо-переміщених осіб.

В районі продовжують працювати пункти прийому гуманітарної допомоги військовослужбовцям, загону територіальної оборони, внутрішньо-переміщеним особам  та мешканцям нашої громади, які потрапили до складних життєвих обставин.

Також в  Болградському районі активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує.

До відома населення району! Ціна на електроенергію для населення з 1 травня 2022 року не зміниться і залишиться на нинішньому рівні. Уряд продовжив дію чинних тарифів до 31 жовтня 2022 (постанова КМУ №453 від 16.04.2022). А саме:

– домогосподарства, які споживають до 250 кВт*год. (включно) на місяць, платитимуть по 1,44 грн. за кВт*год.

– домогосподарства, які споживають понад 250 кВт*год. на місяць, платитимуть по 1,68 грн. за кВт*год.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА