1. /
  2. Новини
  3. /
  4. УВАГА! СПАЛЮВАННЯ СМІТТЯ, ...

УВАГА! СПАЛЮВАННЯ СМІТТЯ, СУХОЇ РОСЛИННОСТІ АБО ЇЇ ЗАЛИШКІВ ЗАБОРОНЕНО!

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ РАЙОНУ!


Із настанням теплої погоди природні пожежі стають для навколишнього середовища справжнім лихом. Мешканці приватних житлових будинків та дач активно починають наводити лад у домогосподарствах, спалюючи гілки, суху траву та різний непотріб.


Спалення сухої трави або листя на присадибних ділянках може перерости у неконтрольоване горіння.


Днями мешканець м. Болград порушив порядок випалювання сухої рослинності , згідно наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 12.08.2021 року № 541 «Про затвердження Порядку випалювання сухої рослинності або її залишків», що призвело до масштабної пожежі прибудинкової території та лісосмуги.


За статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне випалювання рослинності або її залишків винну особу притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено штраф у розмірі 3060 грн.


Болградська районна військова адміністрація та Болградське районне управління ГУ ДСНС України в Одеській області звертається до керівників організацій та підприємств, фермерів та власників приватних господарств, мешканців Болградського району з проханням припинити спалювати сміття, суху рослинності й інше та використовувати сучасні методи її прибирання!