1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 11 ТРАВНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

У  м. Арциз у прискореному режимі проводяться відновлювальні роботи пошкодженої трансформаторної підстанції. На даний час в 6 знеструмлених населених пунктах  питна вода подається за встановленим графіком. Також організовано 18 пунктів зарядки гаджетів та пункт  для приготування гарячої їжі та набору гарячої води. Забезпеченість населення хлібом проводиться за допомогою сусідніх громад.

На постраждалих територіях (Арцизька та Павлівська громади) промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства  працюють частково – на генераторах. На інший території зазначені підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі працюють стабільно.

Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  спостерігається нестача палива.

Сільгосппідприємства Болградського району  завершують  комплекс весняно-польових робіт. На сьогоднішній день посіяно 61,95 тис. га ярових культур.  Посів завершено.

В районі продовжується робота щодо створення матеріального резерву продовольства для потреб населення району. В кожній ОТГ Болградського району створені логістичні центри. Координаційний штаб з гуманітарних  та соціальних питань при Болградській РВА отримує від вітчизняних та міжнародних донорів гуманітарну допомогу.

За вчора штабом видано  близько 5 тис. шт. консервів для потреб Бородінської та Тарутинської громад та 100 продуктових пакетів для ВПО Тарутинської громади. Найближчим часом планується розподілення консервованих продуктів між громадами району.

У штабі працюють три пункти видачі. Вчора відкрито ще один пункт видачі у м. Болград за адресою: вул. 25 Чапаєвської дивізії, 29/А. Кожен день внутрішньо-переміщеним та малозабезпеченим особам видається одяг, дитяче харчування та підгузки.

Активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб. На сьогоднішній день  в Болградському районі зареєстровано  8528 внутрішньо-переміщених осіб, в тому числі діти – 4412, особи з інвалідністю – 144. Довідки отримали 7980 ВПО.

У Болградській районній військовій адміністрації працює Кол-центр для збору інформації щодо потреб та пунктів розміщення внутрішньо-переміщених осіб в районі. Громадами району визначено 706 вільних місць для тимчасового розміщення внутрішньо-переміщених осіб.

В районі продовжують працювати пункти прийому гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА