1. /
  2. Новини
  3. /
  4. УРЯДОМ ЗАТВЕРДЖЕНО ПОСТАНОВУ ВІД...

УРЯДОМ ЗАТВЕРДЖЕНО ПОСТАНОВУ ВІД 07 ТРАВНЯ 2022 Р. № 540 «ДЕЯКІ ПИТАННЯ ВИПЛАТИ У 2022 РОЦІ РАЗОВОЇ ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ

Урядом затверджено Постанову від 07 травня 2022 р. № 540 «Деякі питання виплати у 2022 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту“ і „Про жертви нацистських переслідувань“», яка передбачає виплату коштів з державного бюджету для ветеранів війни.

🔻Так, для інвалідів війни 1 групи сума такої допомоги складатиме — 4421 гривні, 2 групи — 3 906 гривень, 3 групи — 3391 гривня.

🔻Для учасників бойових дій грошова допомога буде виплачена в розмірі — 1491 гривня, а для воїнів, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною — 4 421 гривню.

🔻Водночас для членів сімей загиблих військових та осіб, що до них прирівнюються передбачили виплату — 966 гривень, учасникам війни — 612 гривень.

🔷Варто зазначити, що такі виплати здійснюватимуться:

— органами Пенсійного фонду України — ветеранам, які перебувають на обліку в територіальних органах Пенсійного фонду України шляхом включення у відомості (списки) на виплату пенсій;

— структурними підрозділами з питань соціального захисту населення

— для ветеранів, які проходять військову службу у ЗСУ та інших військових формуваннях шляхом перерахування коштів на спеціальні рахунки військових частин за місцем їх служби, а особам, які не є військовослужбовцями — на поточні рахунки в уповноважених банках