1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ГЕННАДІЙ БАМБУРА ПРИЙНЯВ УЧАСТЬ...

ГЕННАДІЙ БАМБУРА ПРИЙНЯВ УЧАСТЬ В ОНЛАЙН-СЕМІНАР З ПИТАНЬ СЕЛЕКЦІЇ ТА НАСІННИЦТВА ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР У ПІВДЕННОМУ РЕГІОНІ

11 червня 2022 року під головуванням начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченко відбувся онлайн-семінар з питань селекції та насінництва зернових культур у Південному регіоні, в якому взяв участь начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура, заступник начальника Болградської РВА Дмитро Дімитров та представники відділу економіки та агропромислового комплексу РВА.

Під час семінару  розглядалися питання роботи наукових установ системи НААН в умовах воєнного стану та організації селекції та  насінництва зернових культур в південному регіон.

Також обговорювалось наявність  сортових  ресурсів та адаптивні властивості нових сортів озимої пшениці селекції СГІ-НЦНС, сортів озимого і ярого ячменю селекції СГІ-НЦНС, їх особливості та переваги над конкурентами, а також асортимент насіння озимих культур під врожай 2023 року.

У завершенні онлайн-зустрічі учасники обговорили проблемні питання щодо забезпечення насінним матеріалом для проведення посівної кампанії  2023 року в умовах воєнного стану.