1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: РОБОЧА ЗУСТРІЧ...

НОВИНИ ГРОМАД: РОБОЧА ЗУСТРІЧ З АДМІНІСТРАЦІЄЮ ДНЗ «ТАРУТИНСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ АГРАРНИЙ ЛІЦЕЙ»

З метою забезпечення функціонування Тарутинського аграрного професійного ліцею, надання можливості випускникам шкіл Тарутинської громади навчатися на території громади та набувати робітничі спеціальності Тарутинський селищний голова Сава Чернєв провів робочу зустріч з адміністрацією державного навчального закладу «Тарутинський професійний аграрний ліцей» за участю: секретаря селищної ради Анетти Куракової, заступників селищного голови Олени Сілоч та Івана Долгорука.
«Набуття робітничої спеціальності є дуже актуальними у наш час. Незабаром в нашій країні розпочнеться відбудова міст та сіл. Дуже потрібні люди робітничих професій в сільському господарстві. І тому вирішення питання подальшої роботи Тарутинського професійного аграрного ліцею, а саме набору учнівських груп на новий навчальний рік – це першочергове завдання як для керівництва громади так і для адміністрації ліцею», – відмітив селищний голова.
У зв’язку з тим, що останніми роками зменшився державний запит та фінансування ДНЗ «Тарутинський професійний аграрний ліцей», під час робочої зустрічі було обговорено питання щодо набору однієї групи учнів за рахунок коштів місцевого бюджету. За попередніми розрахунками вартість утримання групи учнів (30 чол.) в місяць буде складати майже 90 тис.грн. До вартості утримання входять: стипендія, харчування, плата за комунальні послуги, витрати на заробітну плату майстрів та викладачів.
Крім того підготовлені листи до Болградської районної військової адміністрації, Одеської обласної військової адміністрації та відбудуться зустрічі з керівництвом адміністрацій щодо подальшої роботи Тарутинського професійного аграрного ліцею та можливості його фінансування за рахунок обласного і державного бюджетів.
Порушене питання буде вирішено найближчим часом, адже незабаром початок нового навчального року, до якого потрібно підготувати навчальний заклад належним чином з урахуванням реалій сьогодення.
Завершуючи нараду селищний голова Сава Чернєв підкреслив, що першочергова задача – набрати групу дітей для навчання у ПАЛ за рахунок місцевого бюджету, визначитися зі спеціальністю групи, а потім – усім разом думати про те, як заробляти ліцею власні кошти, надаючи послуги з ремонту приміщень, виготовлення власної продукції и т.п.

За інформацією Тарутинської селищної ради