1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ РАЙОНУ: 5 ЧЕРВНЯ...

НОВИНИ РАЙОНУ: 5 ЧЕРВНЯ У БОЛГРАДІ ВІДБУВСЯ ЧЕРГОВИЙ ЯРМАРОК ВИРОБІВ, ЯКІ ВИГОТОВЛЯЮТЬ МАЙСТРИНІ БОЛГРАДСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ


Подібні виставки-продажі відбуваються у вихідні дні з ініціативи волонтерів практично від початку війни в нашій країні. За три місяці роботи у Болграді було зібрано понад 60 тисяч гривень, які йдуть на потреби військовослужбовців батальйону, який дислокується у нашому місті, та зараз виконує бойові завдання за межами нашого району.


Ще 20 тис. грн. вдалося майстриням зібрати під час участі 22 травня 2022 року у Фестивалі української культури, що проводився у Роскільді, Королівство Данія. Цей фестиваль проводила найбільша українська організація в Данії – «Ластівка».


Майстриня зі Львова, Галина Русняк, яка є частим гостем на фестивалях у Болграді, та волонтер Оксана Кілафли знайшли можливість взяти участь у благодійному ярмарку, що проводився у рамках фестивалю. До цього заходу вони запропонували приєднатися болградським майстриням.


Надія Щербата, Інна Гіневська, Тамара Чемшит та їх вихованці – дітки з гуртків Центру культури та дозвілля (творчі майстер – класи) та Центру дитячої творчості Болградської міської ради надали браслети, серця – підвіски та брелоки-котики, які розкупили в першу чергу. Неля Маргаріт надала розмальовані малюнками на патріотичну тему футболки, пані Лариса Тащі – прекрасні бантики, Любов Кіркова – віночки.


На жаль, всі вироби, які запропонували наші талановиті люди, просто неможливо було забрати. І все ж таки частина з них була представлена на фестивалі і була дуже затребувана.Усі виручені кошти теж пішли на потреби наших воїнів.


За інформацією Болградської міської ради