1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОНОВЛЕНО АКТУАЛЬНИЙ ПЕРЕЛІК ГРОМАД...

ОНОВЛЕНО АКТУАЛЬНИЙ ПЕРЕЛІК ГРОМАД У РАЙОНАХ БОЙОВИХ ДІЙ, НА ТОТ ТА ТИХ, ЩО В ОТОЧЕННІ

Наказом Мінреінтеграції затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати. Нагадуємо, перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується.

Станом на 07.06.2022 року в оновленому переліку територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) перебувають 8 областей. Це територіальні громади Дніпропетровської (7 громад), Донецької (66 громад), Запорізької (55 громад), Луганської (37 громад), Миколаївської (24 громади), Харківської (51 громада), Херсонської (49 громад) і Сумської (14 громад) областей.

Усі внутрішньо переміщені особи, які перемістилися з цих громад, отримають грошову допомогу від держави.

Інформуємо, що зазначений перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних та Київської міської військових адміністрацій.

При цьому спираються на три ключові критерії щодо визначення територій. Це:

● території, що є тимчасово окупованими;

● території, що перебувають в оточенні (блокуванні);

● території, на яких тривають активні бойові дії.

Якщо ви зареєстровані в якійсь із зазначених областей, але ваша громада відсутня у цьому переліку, радимо звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) й уточнити інформацію.