1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА...

ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні під головуванням начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури за участю заступника начальника Болградської РВА Дмитра Дімитрова  та керівника апарату Валентини Калаянової відбулась щотижнева апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів РВА.

Про стан роботи зі зверненнями громадян в Арцизькій територіальній громаді протягом І півріччя 2022 року доповів керуючий справами виконавчого комітету Арцизької міської ради Олександр Малєв. Він зазначив, що питання роботи зі зверненнями громадян, котрі відображають найбільш актуальні проблеми мешканців міста, залишається одним  із пріоритетних напрямів діяльності місцевої влади і перебуває на постійному контролі у виконавчому комітеті Арцизької міської ради. Запровадження воєнного стану значно збільшило кількість звернень громадян до виконавчого комітету Арцизької  міської ради.

Всього за 6 місяців  з січня 2022 року по червень 2022 року включно до Арцизької міської ради надійшло  852 звернення. Усі звернення громадян, що надійшли до Арцизької міської ради протягом 6 місяців  2022 року вміщують питання різної тематики. У звітному періоді позитивно вирішено  695  порушених питань, надано роз’яснень – 112, Відмовлено у задоволенні – 5 заяв, не підлягають розгляду 40 заяв.

Найбільшу частку в структурі питань, з якими звертались громадяни протягом  2022 року продовжують займати питання комунального господарства.

Поряд з тим зросла питома вага звернень з питань земельних. У звітному періоді надійшло 236 таких звернень. Питання виділення земельних ділянок, встановлення меж земельних ділянок, оформлення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства і т.д. 

У період воєнного стану приділяється особлива увага вирішенню проблем, з якими звертаються найменш захищені категорії населення, зокрема внутрішньо переміщені особи, інваліди, ветерани війни та праці, багатодітні сім’ї, одинокі матері, пенсіонери.

За цей період в Арцизькій міській раді  від даної категорії громадян надійшло 539 звернень. Ця категорія громадян найчастіше звертається стосовно надання допомоги в продуктах, в поліпшенні житлових умов, проведення лікування, надання матеріальної допомоги, ремонту покрівель, комунальних мереж, тощо.

Таким чином, не зважаючи на введення воєнного стану, вживаються всі заходи для забезпечення конституційного права громадян на звернення та  надалі буде забезпечуватись якісний розгляд звернень громадян, оперативно вирішувати порушені громадянами питання, відповідно до вимог чинного законодавства.

Директор КНП «Арцизький центр первинної медико-санітарної допомоги» Арцизької міської ради Людмила Федорова доповіла про стан охорони здоров’я населення та діяльність КНП «Арцизький центр первинної медико-санітарної допомоги» за перше півріччя 2022 року в умовах воєнного стану. Вона зазначив, що  комунальне комерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» складається з  3-х міських амбулаторій ЗПСМ , 8-ми сільських амбулаторій ЗПСМ, 9-ти фельдшерсько-акушерських пунктів та 3-х фельдшерських пунктів. В штатному розписі 138, 75 посад, з них зайняті – 115,00 посад.

Рутинна вакцинація за 6 місяців 2022 року  складає 72,91 %.

На теперішній час із 120 співробітників центру вакциновано від COVID-19   2-ма дозами -120, 3-тя доза -52.

В центрі проводиться медичні обстеження службовців ЗСУ та територіальної оборони (ФГ, скринінг на туберкульоз, швидкі тести на ВІЛ,СНІД, Гепатити).  За 6 місяців 2022 року  обстежено 194 військовослужбовців.

За І півріччя 2022 вперше діагностовано ТБ – 19 чол.

Інсулінозалежні – 185 чол.

Всі онкохворі , при необхідності, забезпечуються анальгетиками групи «А».

На теперішній час центром розпочато співпрацю з благодійними Фондами, які працюють в Україні та допомагають медичним закладам,  особам, які опинилися в складних життєвих обставинах та переселенцям. Ця допомога включає харчі, воду, ліки та інші гуманітарні товари.

Крім того, розроблена програма підтримки лікарських кадрів на 2022-2023 рік за рахунок якої проводиться щомісячне відшкодування витрат на комунальні послуги новоприбулим лікарям у розмірі 2025  грн.

Протягом літа 2022 року в підрозділах центру в повному обсязі проводиться підготовка до опалювального сезону 2022-2023 років.  В електронній системі «Прозора» було оголошено відкриті торги на закупівлю вугілля кам’яного. На теперішній час визначений переможець та прийнято рішення на укладення договору щодо предмету закупівлі. Оскарження рішення про визначення переможця уповноваженою особою до 05 серпня включно.

Також начальник Болградської РВА обговорив з керівниками структурних підрозділів стан підготовки закладів освіти до очного формату навчання у 2022-2023 навчальному році. Очільник району зазначив, що остаточне рішення буде прийнято начальником Одеської обласної військової адміністрації, виходячи з безпечної ситуації, яка складеться в області.

Крім того, начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури,  житлово-комунального господарства, екології Аркадій Радулов ознайомив присутніх із станом підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери Болградського району до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років.

Також Аркадій Радулов доповів про  реалізацію в районі постанови КМУ №333 від 19 березня 2022 року, про порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану. Він зазначив, що станом на сьогоднішній день, за інформацією, яку надали громади Болградського району, кількість зареєстрованих ВПО склали 6323 особи. Обсяги витрат, що підлягають компенсації складають 757, 980 тис. грн. , вже виплачено за рахунок державного бюджету – 187, 28 тис. грн.

За результатами наради начальником Болградської РВА було надано ряд рекомендацій та доручень відповідальним керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації та організацій району.