1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА В...

ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА В РАЙОННІЙ ВІЙСЬКОВІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ

Як завжди, щовівторка начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура провів апаратну нараду за участю заступників начальника РВА Дмитра Димітрова і Дениса Байлука та керівника апарату Валентини Калаянової з керівниками структурних підрозділів та апарату РВА.

 Присутні вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих українців у війні з РФ.

Про виконання районного бюджету за І півріччя 2022 року (у розрізі громад) доповів начальник відділу фінансів районної військової адміністрації Павло Синельников. Він зазначив, що до місцевих бюджетів  Болградського району  станом на 1.07.2022 року (без трансфертів) надійшло 300 234,4 тис. грн., виконання за півріччя становить 112,3%, до плану додатково отримано   32 880,8 тис. грн., темп росту 116,9% або зростання відповідно до минулого року на 43 339,7 тис. грн.

За шість місяців поточного року із 10 місцевих бюджетів не забезпечено виконання планових показників   по 3 бюджетах (Бородінська селищна ОТГ, Кубейська селищна ОТГ та Павлівська селіщна ОТГ) на суму 7 478,6  тис.. грн.

Також виконання доходної частини по окремим видам за шість місяців 2022 р. складає:

– ПДФО  виконано по Болградському району на 115,4 % додатково отримано – 16 097,3 тис.грн., темп росту відносно минулого року 134,5%. Три громади цей від надходжень не виконали: Бородiнська селищна ОТГ, Кубейська сiльська ОТГ та Теплицька сiльська ОТГ. Недоотримано в бюджет району ПДФО по цім громадам на суму 1 758,9 тис. грн.

  – надходження по платі за землю по Болградському району виконано на 101,1 %, додатково отримано – 651,3 тис. грн. Темп росту відносно минулого року склав 95,5 %. Шість громад цей від надходжень не виконали: Бородiнська селищна ОТГ, Василiвська сiльська ОТГ, Городненська сiльська ОТГ, Кубейська сiльська ОТГ, Павлiвська сiльська ОТГ, Тарутинська селищна ОТГ. Недоотримано в бюджет району плати за землю по цім громадам на суму 5 773,9.

– надходження єдиного податку  по Болградському району виконано на 101,7 %, додатково отримано – 764,9 тис. грн. Темп росту відносно минулого року склав 97,1 %. Чотири громади цей від надходжень не виконали: Болградська міська ОТГ, Бородінська селищна ОТГ, Павлiвська сiльська ОТГ, Теплицька  сільська ОТГ. Недоотримано в бюджет району єдиного податку по цім громадам на суму 3 771,4 тис. грн..

– надходження акцизного податку  по Болградському району виконано на 64,7 %, недоотримано – 1 643,7 тис. грн. Темп росту відносно минулого року склав лише  61,5 %. Жодна з громад Болградського району цей показник не виконала.

Необхідно зауважити, що найгірша ситуація по виконанню доходної частини бюджету склалася в Бородінський селищний громаді, де не виконання складає по всіх відах надходжень та на протязі січня – червня 2022 року

   На не виконання планових показників та зменшення надходжень  безпосередньо вплинуло встановлення органами місцевого самоврядування ставок земельного податку на дуже низькому рівні:  при  обґрунтованому підході – ставка податку має становити на рівні  1% за землі загального користування.

Сьогодні суб’єкти господарювання, приватні особи та підприємці спокійно працюють на земельних ділянках та здійснюють свою діяльність,  тому  мають сплачувати місцеві  податки.

Павло Анатольович звернув  увагу присутніх на необхідності забезпечення з податковими органами термінової ефективної роботи з жорстким контролем  по забезпеченню сплати податків до територіальних громад у повному обсязі.

Про перейменування назв географічних об’єктів, об’єктів топоніміки населених пунктів, які пов’язані з державою – агресором чи історією російської імперії та СРСР в Болградському районі доповіла завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю районної військової адміністрації Анжела Радченко. Вона зазначила, що територіальними громадами були враховані рекомендації Уповноваженого із захисту державної мови та застосовані під час своєї роботи, а саме, громади району визначились з переліком географічних об’єктів та об’єктів топоніміки у кожному населеному пункті, які підлягають перейменуванню та розпочали процедуру перейменування згідно діючого законодавства України.

Станом на 04 липня 2022 року вже прийнято рішення  про перейменування вулиць та провулків у наступних громадах:

Болградська ОТГ- 3 вулиці, 2 провулка;

Василівська ОТГ – 11 вулиць, 5 провулків;

Городненська ОТГ – 16 вулиць та 4 провулка;

Криничненська ОТГ – 2 вулиці;

Теплицька ОТГ – 8 вулиць.

Даними рішеннями було перейменовано  40 вулиць та 11 провулків.

В інших громадах розпочата процедура перейменування та проводяться громадські слухання з мешканцями населених пунктів щодо перейменування вулиць та провулків.

Також на виконання листа першого заступника голови Одеської обласної військової адміністрації, громадам району доручено вжити заходів щодо інвентаризації об’єктів, які пов’язані з історією російської імперії та СРСР та для попередження загострення ситуації на території району керівникам громад доручено  усунення з публічного простору об’єктів, пов’язаних з російською імперією та часами СРСР.

По завершенню апаратної наради начальником Болградської РВА Геннадієм Бамбурою було надано ряд доручень окремим  керівникам структурних підрозділів та установ району.