1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В С. КАЛЧЕВО БОЛГРАДСЬКОГО...

В С. КАЛЧЕВО БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ  ПОХОВАЛИ ГЕРОЯ, ЯКИЙ ВІДДАВ ЖИТТЯ ЗА УКРАЇНУ

Сьогодні у с. Калчево Болградського району в останню дорогу провели воїна ЗСУ солдата  в/ч А 4053 Родіона Вейцмана, якій добровільно пішов захищати свою Батьківщину та загинув   під час виконання бойового завдання.

Попрощатися із загиблим Героєм та розділити пекучий біль непоправної втрати з його рідними та близькими прийшли рідні військового, бойові побратими, мешканці громади та керівництво району і громади.

Під час прощальної церемонії до рідних Героя і мешканців громади звернувся начальник Болградської районної військовій адміністрації Геннадій Бамбура.

«Сьогодні ми прощаємося зі справжнім  Героєм України,  Родіоном Вейцманом, якій добровільно пішов захищати свою Батьківщину та під час виконання бойового завдання  віддав своє життя за незалежність  України і наше майбутнє. Подвиги таких Героїв, таких як Родіон, надихають сотні тисяч українців на боротьбу з російською агресією. Але смерть не зможе зруйнувати те, що залишив після себе Родіон – це добрі справи та світлу пам’ять про себе» – зазначив Геннадій Васильович.

Родіон Вейцман уродженець  села Калчево Василівської ОТГ Болградського району. Йому було лише 21 рік. Воїн  загинув 30 червня під час виконання бойового завдання по виявленню та знищенню противника в м. Лисичанск,  Сєвєродонецького району Луганської області, де отримав поранення несумісні з життям. У загиблого залишились батько та сестра.

В останній шлях Героя провели з усіма почестями. Поховали Родіона  у с. Калчево  з салютом почесної військової варти.

Співчуваємо родині! Вічна слава і спокій воїну.

Герої не вмирають!