1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ПРОЙШЛА...

У БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ПРОЙШЛА СЕЛЕКТОРНА НАРАДА ЩОДО ВИКОНАННЯ  МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ ГРОМАД

Сьогодні під головуванням заступника начальника Болградської районної військової адміністрації Дмитра Дімитрова спільно з начальником фінансового відділу Болградської РВА Павлом Синельниковим та  керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації  провели селекторну нараду з начальниками фінансових управлінь громад Болградського району з питань виконання місцевих бюджетів.

З метою стабільного виконання бюджетів усіх рівнів, мобілізації надходжень власних доходів місцевих бюджетів, недопущення заборгованості із заробітної плати та плати за енергоносії по бюджетних закладах Болградського району під час наради розглядалися питання стосовно виконання доходної частини бюджету громад за липень 2022 року. По кожній громаді були проаналізовані  прогнозні показники виконання доходної частини за поточний місяць.

Крім того головам ОТГ  для забезпечення  виконання  доходної частини у липні  2022 року, рекомендовано провести роботу з платниками податків, а саме приділити особливу увагу на надходженням податку на доходи з фізичних осіб, земельного та єдиного податків.

Учасники наради проаналізували  розміри діючих ставок місцевих податків та зборів прийнятих на сесіях громад, а також обсяги пільг.

Зазначимо, що на сьогоднішній день незважаючи на дію воєнного стану, сплата податків та зборів суб’єктів господарської діяльності Одеського регіону здійснюється на загальних основах, згідно Законів України №2120 та №2142.