1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: КОНСТРУКТИВНИЙ ДІАЛОГ:...

НОВИНИ ГРОМАД: КОНСТРУКТИВНИЙ ДІАЛОГ: БОЛГРАДСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА ЗУСТРІВСЯ З МОЛОДДЮ ГРОМАДИ

З нагоди Міжнародного дня молоді в Болграді вперше відбувся живий діалог «Молодіжний простір – територія твого розвитку» між Болградським міським головою Сергієм Димитрієвим та представниками молоді Болградської громади. Це – волонтери, музиканти, хореографи, художники, спортсмени, молоді працівники міської ради, а також молоді талановиті переселенці, які вже не один місяць живуть у Болграді.

«Ми вирішили з вами зустрітися й провести живий діалог, який, в першу чергу, дозволить нам розповісти, що може зробити влада зі свого боку для молоді. А по-друге, ми сподіваємось почути від вас якісь ідеї, побажання та бачення стосовно розвитку міста та Болградської громади. Тому що тільки в руках нашої молоді – майбутнє нашого міста і нашої громади. І ми готові надати для цього простір, тобто інвестувати в ваші проекти в рамках можливостей. Тому ціль нашої зустрічі полягає в тому, щоб загальними зусиллями зробити так, щоб молоді було де розвиватися, працювати та достойно жити в громаді”, – відкрила зустріч її організатор – начальник відділу культурі, туризму, молоді та спорту Болградської міськради Жанна Сусліна.

Таку ж думку озвучив й Сергій Димитрієв. Привітав зі святом – Днем молоді , він підкреслив, що незважаючи воєнний стан та сьогоднішню складну ситуацію в країні, важливо, як ніколи, не опускати руки.

«Я оптиміст, тому вважаю, що у нашого міста та громади є перспектива розвитку. Все буде гарно і ми обов’язково переможемо, але нам потрібна ваша активна участь і допомога, яку ми готові підтримати, аби зробити всі сфери нашого життя кращими та громаду привабливою. Будьте активними», – звернувся він до молодих співрозмовників.

Цікаві ідеї, побажання прозвучали в ході першої зустрічі громади. Молоді люди говорили про розвиток деяких видів спорту, необхідність місць, де могли б розвіватися діти від 3-х до 6-ти років, пропонували відкрити клуб, де жителі міста старшого віку могли практикуватися у спілкуванні українською мовою та інше.

Зазначимо, що ця зустріч буде не останньою. Присутні вирішили, що потрібно зустрічатися щомісяця в перший четвер і кожен раз в іншому населеному пункті Болградської громади, щоб до цього конструктивного діалогу долучались молоді активісти з сел.

Наступний діалог між владою та молоддю призначено на 1 вересня. Планується, що до того часу вже будуть сформовані групи активістів за певними сферами.

«Будьте сміливіше в своїх думках та ідеях», – на останок призвав Сергій Димитрієв.

За інформацією Болградської міської ради