1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ПРО ТАРУТИНСЬКИЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: ПРО ТАРУТИНСЬКИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ГУРТОЖИТОК ДЛЯ ДІТЕЙ – СИРІТ ТА ПОКЛАДЕНІ НА НЬОГО ЗАВДАННЯ

На території Тарутинської селищної громади існує Тарутинський соціальний гуртожиток для дітей – сиріт, який є комунальним закладом для тимчасового проживання дітей – сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування, віком від 15-18 років, та осіб, з числа дітей позбавлених батьківського піклування віком від 18 до 23 років. Дана установа є комунальною, місцезнаходження, юридична адреса, та місце надання соціальних послуг знаходиться за адресою: 68500. смт.Тарутине, вул. Красна,185. Соціальний гуртожиток розрахований на 20 осіб.

Основними завданнями гуртожитку є надання соціальних послуг з підтриманого проживання, соціальної інтеграції та реінтеграції особам, які тимчасово проживають у гуртожитку.

Гуртожиток відповідно до покладених на нього завдань:

1) забезпечує створення соціально-побутових умов для осіб, які тимчасово проживають у гуртожитку;

2) забезпечує навчання, розвиток і підтримку навичок самостійного проживання зазначених осіб, зокрема шляхом сприяння наставництву, надає допомогу в аналізі життєвих ситуацій, визначенні основних проблем і шляхів їх розв’язання, складенні плану виходу із складної життєвої ситуації, організації розпорядку дня, веденні домашнього господарства;

3) надає особам, які тимчасово проживають у гуртожитку, психологічну допомогу, інформацію з питань соціального захисту населення, допомогу в оформленні документів, організації взаємодії з іншими фахівцями та службами, сприяє отриманню безоплатної правової допомоги, реєстрації місця проживання (перебування), отриманню (відновленню) житла, працевлаштуванню тощо;

4) у разі потреби організовує надання зазначеним особам екстреної медичної допомоги.На теперішній час в соціальному гуртожитку мешкає 7 осіб.

Серед них одна особа, що надано статус дитини, яка постраждала в наслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

У гуртожитку, є всі належні умови для комфортного проживання: столова, душеві кімнати, прачечна, туалети, кімната відпочинку та 8 кімнат.

За інформацією Тарутинської селищної ради