1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: УЧНІ З...

НОВИНИ ГРОМАД: УЧНІ З БОЛГРАДСЬКОЇ ГРОМАДИ ВІДВІДАЛИ БОЛГАРІЮ

У рамках договору про співпрацю між болгарським університетом «Проф. д-р Асен Златаров» та Болградською міською радою було здійснено поїздку до міста Бургас, Р. Болгарія. 15 учнів з 8 – 10 класів, які мають інтереси в галузі ІТ, отримали можливість пройти навчання (15 годин) на базі Професійної гімназії комп’ютерного програмування та інновацій в Бургасі.

Проректор професор Сотір Сотіров ознайомив юних відвідувачів з базою університету, із роботами, які там є, та дав можливість студентам на власні очі переконатися в можливостях представників штучного інтелекту.

Діти з Болградської громади познайомилися з факультетом ІТ та Медичним факультетом, відвідали унікальний Центр віртуальної реальності, лабораторії та дізналися про проекти Університету.

Представники відділу освіти та сектору інвестицій Болградської міської ради, які займались організацією поїздки та супроводжували групу, розробили для учнів культурно-розважальну програму їхнього перебування в Болгарії.

Так, окрім щоденного навчання та оздоровлення на морі, діти відвідали острів Свята Анастасія, Фестиваль піщаних фігур та сучасний замок в Равадіново. Адміністрацією болгарського університету було запропоновано підтримувати та розвивати співпрацю, та наступного року знов завітати на навчання у літньому IT-таборі.

За інформацією Болградської міської ради