1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: В АРЦИЗЬКІЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: В АРЦИЗЬКІЙ ГРОМАДІ УСПІШНО ПРОЙШЛО НАЦІОНАЛЬНЕ МУЛЬТИПРЕДМЕТНЕ ТЕСТУВАННЯ ДЛЯ ВИПУСКНИКІВ

Усі випускники закладів загальної середньої освіти 2022 року Арцизької міської ради, Теплицької і Павлівської сільских рад та випускники минулих років, які перебувають на територіях зазначених громад, мали можливість пройти національне мультипредметне тестування (НМТ) на базі Арцизького опорного закладу освіти №1- ліцею з початковою школою та гімназією, який визначений тимчасовим екзаменаційним центром (ТЕЦ).

За графіком, затвердженим Українським центром оцінювання якості освіти, НМТ пройшли 216 осіб з 231 зареєстрованих. Тестування проходило три дні у дві зміни: 27липня, 29 липня та 02 серпня 2022 року.

І зміна починалась о 10:00 годин, ІІ зміна – о 15:00 годин.

Цьогоріч тестування проходить виключно у електронному форматі. Кожному учаснику забезпечено персональне місце в аудиторії за комп’ютером. Всього було задіяно 3 аудиторії по 15 робочих місць у кожній. На кожну аудиторію було залучено по одному педпрацівнику – старшому інструктору.
‼️ Обов’язкова вимога- старший інструктор не є вчителем української мови та літератури, історії або математики та пройшов відповідне навчання і інструктаж. Всього було залучено 14 педпрацівників міських закладів освіти.

Слід зауважити, що адміністрація Арцизького опорного закладу освіти №1- ліцею створила належні технічні умови в аудиторіях для проведення НМТ. Регламент роботи ТЕЦ додержаний, порушень процедури тестування з боку персоналу та учасників не виявлено.

На останній сесії випускникам довелося під час тривоги спускатися в укриття, та на щастя згідно з регламентом їм вистачило часу на закінчення роботи без перескладань на інший день.

Приємною новиною для учасників тестування є те, що одразу після завершення тестової роботи учасники побачили на екранах своїх моніторів кількість набраних балів в розрізі предметів, а потім змогли визначити свої результати за 200 бальною шкалою самостійно, скориставшись спеціальною
таблицею переводу балів.

Усі учасники основної сесії НМТ отримують свої результати на власних інформаційних сторінках до 12 серпня 2022 року, згодом ці результати будуть передані в ЄДЕБО.

✅ З метою створення безпечних умов перебування учасників тестування та задіяного персоналу у ТЕЦ
-Арцизьким відділенням ЗНС Болградського районного управління ГУ ДСНС України в Одеській області здійснено огляд ТЕЦ щодо дотримання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки;
– ВП №1 Болградського ВПГУП в Одеській області забезпечили публічну безпеку та громадський порядок ;
– Медпрацівники міських закладів освіти забезпечили медичний супровід усіх учасників тестуванн та працівників ТЕЦ.

Відділ освіти, молоді та спорту Арцизької міської ради висловлює щиру подяку відповідальному за ТЕЦ Віталію Афанасьєву та його помічнику Павлу Зубко за належну організацію проведення НМТ-2022; залученим до проведення тестування педпрацівникам – за належне виконання регламенту проведення НТМ в особливих умовах.

Всім учасникам НМТ бажаємо зробити правильний вибір подальшого навчання!

За інформацією Арцизької міської ради