1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ЗМІНА ТИПУ...

НОВИНИ ГРОМАД: ЗМІНА ТИПУ (ПЕРЕПРОФІЛЮВАННЯ) ТА ЗМІНА НАЙМЕНУВАННЯ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ТАРУТИНСЬКОЇ ГРОМАДИ

28 вересня 2017 року набрав чинності Закон України «Про освіту», згідно з яким засновникам закладів освіти рекомендовано протягом п’яти років привести установчі документи закладів освіти у відповідність із Законом. Таким чином, заклади освіти мають бути перепрофільовані та зареєстровані згідно з чинним законодавством. Передбачені наступні типи заклади освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти, а саме:

– початкова школа, що забезпечує здобуття початкової освіти;

– гімназія, що забезпечує здобуття базової середньої освіти;

– ліцей, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти.

Станом на 06 липня 2022 року на території Тарутинської громади функціонувало 15 закладів освіти, з них два навчально-виховних комплекса – Лужанський та Калачівський – І ступеня (1-4 класи), три НВК – Малоярославецький Перший, Малоярославецький Другий та Слобідський – ІІ ступеня (1-9 класи), десять НВК – Тарутинський, Березинський, Серпневський, Підгірненський, Красненський, Петрівський Перший, Виноградівський, Рівненський, Ярівський, Вільненський – ІІІ ступеня (1-11 класи).

Тому, 07 липня 2022 року на черговій сесії Тарутинської селищної ради було прийнято рішення щодо зміни типу (перепрофілювання) та найменування закладів освіти громади. Наразі усі заклади освіти та їх установчі документи приведені у відповідність законодавства, тобто:

– Лужанський та Калачівський НВК І ступеня змінено на Лужанська та Калачівська початкові школи;

– Малоярославецький Перший, Малоярославецький Другий та Слобідський НВК на Малоярославецька Перша, Малоярославецька Друга та Слобідська гімназії;

– дев’ять НВК, що надавали освітні послуги на трьох рівнях, було змінено на ліцеї, а саме: Тарутинський, Березинський, Серпневський, Підгірненський, Красненський, Петрівський Перший, Виноградівський, Рівненський, Вільненський;

– Ярівський НВК було понижено в ступені через значне зменшення кількості учнів та відсутністю учнів 10 та 11 класів; тому Ярівський заклад освіти змінився на гімназію.

В структурі кожного закладу функціонує дошкільний підрозділ.

Усі заклади освіти Тарутинської громади у 2022/2023 навчальному році продовжуватимуть свою роботу з надання освітніх послуг.

За інформацією Тарутинської селищної ради