1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 22 СЕРПНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за останній тиждень загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Населення Болградського району забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  перебоїв з паливом не спостерігається.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

В громадах району продовжується робота щодо дооблаштування та дооснащення захисних споруд, що розташовані у безпосередній близькості до місця знаходження закладів освіти, які плануються використовувати для укриття здобувачів освіти і працівників, у тому числі для осіб з особливими освітніми потребами.

Відповідно до розпорядження начальника Одеської обласної військової адміністрації начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура продовжує здійснювати  робочі візити до  громад району, з метою  обстеження закладів освіти на предмет готовності до організації навчання та забезпечення безпеки учасників освітнього процесу та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед учасників освітнього процесу та батьківської громадськості щодо особливостей організації нового 2022/23 навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні.

В Болградському районі на обліку перебувають 7839 ВПО, яким видано відповідні  довідки. Допомогу на проживання призначено 9235 внутрішньо переміщеним особам  в сумі 74,8  млн. гривень. До філій Одеського обласного центру зайнятості в Болградському районі звернулось 81 внутрішньо переміщена особа, працевлаштовані  8 осіб.

В районі проводиться робота з підготовки соціальних об’єктів до опалювального сезону 2022-23 року  Середній відсоток підготовки теплового господарства складає 70%.

Забезпеченість  об’єктів соціальної сфери, які опалюються твердим паливом становить 53,1%. Тривають тендерні процедури на придбання вугілля в Арцизькій, Кубейській, Василівській, Бородінській, Тарутинській громадах.  Забезпеченість в деревному паливі (дрова) становить 50,2%.

Зі 137 багатоквартирних будинків підготовлено 108, стан готовності житлового фонду складає 79%. Середній відсоток готовності водопровідно-каналізаційного господарства складає 71,2%.

Днями  Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань при Болградській районній військовій адміністрації отримав партію провізії від Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань Одеської обласної військової адміністрації. Отримана допомога включає у себе наступні продукти харчування: макаронні вироби, крупи, борошно  та консервовані сосиски.

Наразі волонтерами Штабу формується 2000 продуктових наборів, які будуть розподілені між громадами Болградського району, а також їх зможуть отримати на пункті видачі Координаційного штабу, що знаходиться в м. Болград.

17 серпня 2022 року  в Болградській РВА пройшла зустріч представників благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ»  з внутрішньо-переміщеними особами Болградського району з метою їх залучення до проекту, який передбачає надання фінансової допомоги людям, що евакуювалися з територій окупованих після Допомога буде надаватись у розмірі –  2220 грн. на людину та  нараховуватись  на банківський рахунок одного з членів сім’ї (не більше 4 осіб на родину). Таких переказів буде 6 протягом півроку. Отримати зазначену грошову допомогу можуть тільки ті, хто не отримував грошову допомогу від інших благодійних організацій упродовж останніх 3 місяців.

В Болградському районі триває вакцинація проти COVID-19, яка проводиться на базі Арцизького, Болградського, Бородінського та Тарутинского центрів ПМСД.

Крім того зазначимо, що останніми тижнями в Болградському районі спостерігається тенденція  збільшення кількості хворих на COVID-19.

 Болградська районна державна (військова) адміністрація закликає: дотримуймося карантинних заходів та бережіть себе! При перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному.

В районі продовжують працювати пункти прийому та видачі гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА