1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРО СТАН ГОТОВНОСТІ ЗАКЛАДІВ...

ПРО СТАН ГОТОВНОСТІ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ 2022- 2023 РОКІВ

Сьогодні під час апаратної наради з керівниками структурних підрозділів та апарату райдержадміністрації під головуванням начальника Болградської районної військової адміністрації начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної військової адміністрації Тетяна Ведь доповіла про стан готовності закладів освіти Болградського району до нового навчального року 2022- 2023 років.

Вона зазначила, що цього року підготовка закладами освіти до нового навчального року проходила в складних умовах.

Але, незважаючи на всі проблемні питання, у всіх закладах освіти 1 вересня пролунає перший дзвінок.

 Для задоволення освітніх потреб населення у районі у 2022-2023 навчальному році буде функціонувати 78 загальноосвітніх закладів освіти. Освітнім процесом буде охоплено 13719 здобувачів освіти, з них: 845 учнів знаходяться за межами країни, 76 дітей ВПО.

До першого класу зараховано 1013 дітей.

Освітні послуги надаватимуть 1691 педагогічний працівник. 

В цьому році першочерговим завданням було створення належних безпечних та нешкідливих умов навчання та забезпечення функціонування та обладнання наявного фонду захисних споруд цивільного захисту. Тому розпорядженням Болградської районної військової адміністрації була утворена комісія з огляду будівель цивільного захисту, найпростіших укриттів та захисних споруд, що розташовані у безпосередній близькості до закладів освіти, які плануються використовувати для укриттів здобувачів освіти.

Комісією було перевірено  всі заклади освіти та складено70 Актів обстеження.  Було рекомендовано до використання як укриття, за умов усунення всіх недоліків, 45 споруд у 43 закладах загальної середньої освіти.

Станом на 20 серпня повністю готові 19 захисних споруд в Арцизькій, Кубейській, Бородінській, Теплицькій, Павлівській громадах. Інші планують завершити роботи до 1 вересня. Захисні споруди забезпечені меблями, санвузлами, засобами зв’язку, первинними засобами пожежогасіння, медикаментами, пітною водою, електропостачанням (в тому числі – резервним), опаленням. У всіх спорудах проведено капітальний чи косметичний ремонт. 

Крім підготовки укриттів, заклади освіти району провели велику роботу по підготовки приміщень до навчання, незважаючи на те, яку форму освіти обре для себе той чи іншій заклад. Зроблено косметичний ремонт у навчальних приміщеннях, їдальнях, харчоблоках, спортивних залах, туалетах, котельнях.

Міністерство освіти і науки впродовж наступних п’яти років планує повністю відмовитися від ведення паперового діловодства в закладах та установах системи освіти.

Всі заклади освіти Болградського району 1 вересня переходять до використання е-журналів та е-щоденників. Всі педагогічні працівники підключені до освітніх платформ Міністерства освіти і науки.

З 1 вересня 2022 року вчителі 5-х класів приймають естафету впровадження реформи НУШ. Усі навчальні матеріали для 5-х і 6-х класів НУШ є. Доступ до них буде переважно в електронній формі.

Форма освітнього процесу цього року залежить від створених безпечних умов для учнів та працівників. В тих закладах, де захисні споруди відповідають вимогам та визначені комісією придатними для укритті, форма навчання буде очної або змішаної. Очну форму обрали 9 закладів освіти, змішану – 28 закладів освіти, дистанційну – 41 заклад освіти. Слід зазначити, що форма освітнього процесу можливо змінювати в продовж навчального року.