1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В РАЙОННІЙ ВІЙСЬКОВІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ...

В РАЙОННІЙ ВІЙСЬКОВІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ ВІДБУЛАСЬ ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА

Сьогодні відбулась щотижнева апаратна нарада під керівництвом начальника Болградської  районної військової адміністрації Геннадія Бамбури  та за участі заступників начальника Болградської РВА, керівників структурних підрозділів РДА, підприємств, установ та організацій району.

Про стан готовності Болградського районного центру ПМСД та його структурних підрозділів до роботи в осінньо-зимовий період доповів головний лікар КНП «Болградський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Болградської міської ради Ігор Веліксар. Він зазначив, що наразі проведено поточний ремонт приміщень РЦ ПМСД. Також, заплановано ремонт вимощення будівлі, в якій знаходиться відділення ЗПСМ м. Болград.

27 червня 2022 року проведена закупівля паливної деревини  в кількості 82 скл.м. та забезпечено усі структурні підрозділи  Болградського РЦ ПМСД, які опалюються твердим паливом.

Крім того, проведено поточний ремонт системи опалення в АЗПСМ с. Каракурт, де встановлюється альтернативний котел на твердому паливі  потужністю 30 кВт. Проведена реконструкція системи опалення АЗПСМ с. Кубей. В АЗПСМ с. Криничне – заплановано введення альтернативного виду опалення –  настінні електрорадіатори.

В найближчій термін планується тендерна закупівля кам’яного вугілля.

Начальник відділу економіки та агропромислового розвитку районної військової адміністрації Світлана Вербанова доповіла про підсумки збору ранніх зернових і зернобобових культур урожаю 2022 року сільгосппідприємствами району.

Олександр Рожков, начальник управління соціального захисту населення районної військової адміністрації, доповів про проведену роботу із запобігання та протидії домашньому насильству в Болградському районі за 6 місяців 2022 року. Він зазначив, що станом на 01 липня 2022 року до органів поліції надійшло 376 звернень стосовно вчинення домашнього насильства, з них: 67 звернень від чоловіків (17,8%), 13 звернень від дітей (3,5 %), 296 звернень від жінок (78,7 %).

Протягом І півріччя 2022 року соціальними послугами було охоплено
103 сім’ї, надано 473 послуги, з них соціально – педагогічні – 53, психологічні –113, інформаційні – 203, юридичні – 45, соціально-економічні – 59, соціальним супроводом охоплено 14 сімей. Протягом звітного періоду в сім’ях проводилися профілактичні бесіди.

Протягом І півріччя 2022 року проведено 2 засідання районної ради з питань сім‘ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, протидії домашньому насильству, насильству за ознаками статі та протидії торгівлі людьми, на яких було розглянуто 5 питань.

Значна увага в районі приділяється організації роботи щодо запобігання насильства стосовно дітей. В усіх закладах освіти району визначені уповноважені особи з числа працівників закладів загальної середньої освіти для проведення невідкладних заходів реагування у разі виявлення фактів насильства та отримання заяв від постраждалих осіб.

Про стан готовності закладів освіти Болградського району до нового навчального року 2022- 2023 років доповіла начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної військової адміністрації Тетяна Ведь.

Завершуючи апаратну нараду, начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав ряд рекомендацій та доручень керівникам структурних підрозділів та організацій району.