1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ВІДЗНАЧИЛИ...

В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ВИЗВОЛЕННЯ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Для Одеської області 27 серпня – пам’ятний день нашої історії, коли Одещина була остаточно звільнена від фашистських загарбників.

Навесні 1944-го війська 2-го Українського фронту почали Умансько-Ботошанську наступальну операцію, в ході якої була звільнена від фашистської окупації частина північних районів Одеської області.

25 серпня наші воїни вже були в  Болграді. 27-го звільнили село Владичень, а з ним повністю Одеську область.

Саме в цей день і прийнято відзначати знаменну подію – звільнення всієї території Одещини від загарбників.

На честь цього свята сьогодні заступник начальника Болградської районної військової адміністрації Дмитро Дімитров спільно з головою Болградської міської ради Сергієм Димитрієвим, директором  громадської організації  “Організація ветеранів Болградської міської  об’єднаної територіальної громади » Олександром Луценко,представниками міської ради, старостою с. Владичень та   громадськістю поклали квіти до пам’ятника Визволителям Одеської області.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув під час Другої світової війни, та тих, хто сьогодні віддає своє життя, захищаючи Україну від російських окупантів.

Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що до цих пір все людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх на нашій спільній землі.

Сьогодні нам знову доводиться відчувати тяготи війни. Наші захисники, стримуючи агресора, захищаючи незалежність України, доводячи, що українці ніколи не віддадуть своєї незалежності і не зламаються зсередини.

У цей пам’ятний день ми повинні вкотре усвідомити значення таких слів, як мир, порозуміння і примирення, а безсмертний подвиг захисників України надихатиме нас на Перемогу з агресором та  добрі справи в ім’я нашої держави.