1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В ОДЕСІ ВІДКРИТО ІНСТАЛЯЦІЮ...

В ОДЕСІ ВІДКРИТО ІНСТАЛЯЦІЮ “ДИТИНСТВО.2022”

Сьогодні, у 31-річницю Незалежності України, на площі перед будівлею Одеської обласною військової адміністрації, відкрито інсталяцію «Дитинство.2022».

«Інсталяція представляє собою 118 протитанкових установок, які розміщені на площі. На верхніх швелерах розташовані перевернуті солдатські каски, в яких висаджено квіти. Це – фундамент духовності, який навіть в таких жорстких реаліях буде проростати світлими фарбами. Діти спільно з художниками додали фарб, розмалювавши «горщики» для квітів улюбленими кольорами, емоціями та враженнями. Кожна квітка символізує дитину, у якої війна забрала життя. Проєкт сповнений алегорій, метафор, але найголовніше, він нагадає кожному про те, що нам є за що боротись» – говорить автор проекту Андрій Любов.

“Серед чисельних заходів, які ми готували до дня Незалежності, став і цей проект «Дитинство.2022». Ні на мить не сумнівався в необхідності його реалізації. Війна – це завжди людські втрати. Але, не має страшнішого злочину аніж вбивство дітей. Дітей заради майбутнього яких ми виборюємо сьогодні свободу і незалежність. Ця арт-інсталяція є вшануванням пам’яті загиблих дітей та нагадуванням, що варварство досі має місце на землі в особі російського агресора. Одеська обласна військова адміністрація взяла на себе часткове забезпечення проекту, зокрема протинкові їжаки, каски, технічні зварювальні роботи та модерацію” – сказав Начальник Одеської ОВА Максим Марченко.