1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ГЕННАДІЙ БАМБУРА ВЗЯВ УЧАСТЬ...

ГЕННАДІЙ БАМБУРА ВЗЯВ УЧАСТЬ В РОБОЧІЙ ЗУСТРІЧІ З ПИТАНЬ ЗБІЛЬШЕННЯ ЗРОШУВАЛЬНИХ ПЛОЩ ШЛЯХОМ МЕЛІОРАЦІЇ

30 вересня 2022 року начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура взяв участь в робочій зустрічі з представниками Болградського міжрайонного управління водного господарства та фермерами Болградського району щодо збільшення зрошувальних площ шляхом меліорації.
На зустрічі були присутні радник міністра агропромислового комплексу України Михайло Соколов, перший заступник керівника Державного агентства меліорації та рибного господарства Тарас Кот, в.о. начальника Одеського обласного водного управління Олег Чижик та директор Департаменту аграрної політики Одеської обласної військової адміністрації Алла Стоянова.
Під час діалогу присутні мали змогу обговорити питання проведення зрошування земель в Болградському районі. Зазначалось, що НСП «Банівка» на сьогоднішній день зрошує більш 1000 га сільськогосподарських земель с. Василівка та с. Баннівка. Основні джерела водозабору є озера Катлабух та Кагул, що знаходяться на території Ізмаїльського району.
Крім того, були зазначені проблеми, які виникають під час надання послуг на подачу води підприємствам району. Вони пов’язані із забором води та використанням водозабірних споруд Болградського МУВГ, а саме ціна на перекачування води через вартість електроенергії, що впливає на вapтicть пoливнoї вoди.
Радник міністра агропромислового комплексу України Михайло Соколов розповів присутнім про програми, які можна буде реалізувати на території району за рахунок міжнародних інвесторів.
Михайло Соколов рекомендував присутнім керівникам підприємств створити асоціацію об`єднання водокористувачів та ознайомив їх з її можливостями.
Начальник Болградської районної адміністрації Геннадій Бамбура під час зустрічі наголосив на важливості вирішення проблеми наповнення озера Ялпуг, тому що, воно є одним із основних джерел постачання питної води мешканцям м. Болград та декількох населених пунктів Болградської громади.
Директор Департаменту аграрної політики Одеської обласної військової адміністрації Алла Стоянова наголосила на тому, що збільшення площі поливних земель дасть можливість регіону збільшити свою продуктивність, а також, завоювати нові ринки збуту.
Влада розуміє, що зрошення земель – це посилення їх родючості та зміцнення експортного потенціалу держави. Тому наразі вивчається питання оновлення технічних засобів для водопостачання з метою збільшення зрошувальних площ та врожаїв.